Τούρκος σχεδιαστής μόδας προσέφερε 20 χιλιάδες ευρώ στους πυρόπληκτους στην Ελλάδα

Τούρκος σχεδιαστής μόδας προσέφερε 20 χιλιάδες ευρώ στους πυρόπληκτους στην Ελλάδα

Ο γνωστός αντικαθεστωτικός σχεδιαστής μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ, που ζει αυτοεξόριστος στην Κύπρο τρολάρει τo moto του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν «Ισχυρή Τουρκία», την ώρα που δεκάδες πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη τη χώρα.

Μ’ ανάρτησή τους τα κοινωνικά δίκτυα, ο Σανσάλ, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν, ανακοινώνει δωρεά 20.000 ευρώ για την υποστήριξη των πυρόπληκτων στην Ελλάδα, ζητώντας από συμπατριώτες του να πράξουν το ίδιο. «Καθώς η Τουρκία είναι πολύ πλούσια και ισχυρή, λόγω των πυρκαγιών αποφάσισα να δωρίσω σε οργανώσεις της Ελλάδας 20.000 ευρώ. Βάλτε και εσείς το χέρι στην τσέπη σας» έγραψε συγκεκριμένα, με δεκάδες θετικά και αρνητικά σχόλια να ακολουθούν την ανάρτησή του.

Εξαιτίας της ακτιβιστικής του δράσης ο Μπαρμπαρός Σανσάλ έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν, που τον έχει καταχωρήσει στη λίστα των «ανεπιθύμητων». Ο Τούρκος σχεδιαστής υψηλής ραπτικής έχει εγκατασταθεί στην Κύπρο, όπου συνεχίζει να βάλλει κατά του Τούρκου προέδρου με παρεμβάσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.

Στις αρχές του 2017 ο Σανσάλ απελάθηκε από τα κατεχόμενα, όπου περνούσε την Πρωτοχρονιά, εξαιτίας ανάρτησης που είχε κάνει στα κοινωνικά δίκτυα και με την οποία ασκούσε κριτική στην τουρκική πολιτική. Τότε, εστάλη στην Κωνσταντινούπολη όπου δέχθηκε επίθεση από πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια φυλακίστηκε για τρεις μήνες στην Τουρκία.

Έζησε για 56 μέρες σε μια κόλαση. Βίωσε το «σκληρό Σίλιρε», ένα μπουντρούμι, όπου κρατούνται αρκετές χιλιάδες άνθρωποι αλλά δεν λύγισε ούτε στιγμή. Δεν έτρωγε, γιατί φοβόταν μήπως επιχειρούσαν να τον δηλητηριάσουν.

Ο Σανσάλ αγωνίζεται για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και επανένωση της Κύπρου. Στις διασυνδέσεις του στο νησί, περιλαμβάνεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση στην Τουρκία του Ερντογάν, ο ίδιος είχε γράψει παλαιότερα : «Δεν υπάρχει κράτος δικαίου, δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει πια ελευθερία στην Τουρκία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.