«Παίζει παιχνίδια εσωτερικής πολιτικής»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σήμερα Δευτέρα στο CNN Turk, εξαπέλυσε νέες βολές κατά του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια.

Oι πρόσφατες προειδοποιήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί η Τουρκία τη σύγκρουση στην Ουκρανία προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο, έχει εκνευρίσει την Άγκυρα με τον Τσαβούσογλου να κάνει λόγο για «καθημερινές επιθέσεις» από τον Νίκο Δένδια.

«Όπως το έχω ξαναπεί, το να επιτίθεται καθημερινά στην Τουρκία ο Δένδιας, το θεωρεί σαν μια υπηρεσία προς την χώρα του. Παίζει παιχνίδια εσωτερικής πολιτικής. Όταν είναι η ώρα, και εμείς ασκούμε κριτική και δίνουμε τα μηνύματά μας, κάτι που το κάνουμε ξεκάθαρα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά ο Νίκος Δένδιας αν δεν επιτεθεί στην Τουρκία τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, αισθάνεται ελλιπής.

Αν δεν την καταγγείλει πέντε φορές την μέρα αισθάνεται ελλιπής. Ακόμα και την ώρα που ο κόσμος μιλά για μια χώρα στην άλλη άκρη του κόσμου που δεν έχει καμία σχέση με αυτή την περιοχή, αυτός καταγγέλλει την Τουρκία» σχολίασε ο Τσαβούσογλου, κάνοντας αναφορά σε Κύπρο και Αιγαίο και πως η στάση της Τουρκίας είναι αυτή που τελικά ενοχλεί την Ελλάδα.

«Η αποφασιστική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να τους ενόχλησε. Αλλάξαμε επίσης τις παραμέτρους στην Κύπρο κάτι που μπορεί να τους ενόχλησε. Από τη μία αρχίσαμε πάλι τις διερευνητικές συνομιλίες αλλά από την άλλη δεν έχουμε αλλάξει τις θέσεις μας στο Αιγαίο. Μεταξύ μας υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί, αυτά μπορούν να συζητηθούν ή και να μας καταγγέλλουν και σε άλλα μέρη.

Αλλά αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία υπάρχει μία τραγωδία. Στην Ουκρανία υπάρχει κρίση, υπάρχει πόλεμος. Όταν όλοι τώρα έχουν επικεντρωθεί σε αυτό, το να επωφελείται ακόμη και από αυτό και να επιτίθεται στην Τουρκία είναι πραγματικά κωμικοτραγικό» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, λέγοντας πως έφτασε στο… αμήν και αναγκάστηκε να απαντήσει στον Έλληνα ομόλογό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κανονικά κι εμείς καθημερινά δεν απαντάμε σε μια-μια από την κριτική και τις μη σοβαρές επιθέσεις που κάνει ο Νίκος Δένδιας προς την Τουρκία. Αλλά αυτή τη φορά δεν άντεξα και του απάντησα. Όταν την ώρα που όλος ο κόσμος έχει επικεντρωθεί στην Ουκρανία, ο Νίκος Δένδιας πέφτει σε μία τέτοια κατάσταση, είναι πραγματικά λυπηρό για μένα, αλλά έπρεπε να απαντήσω. Έπρεπε να δώσω αυτή την απάντηση εξ ονόματός της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους. Διότι του άξιζε» κατέληξε.