ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Αποκλείει «κόψιμο» του Facebook και του YouTube ο Α. Γκιούλ

Τουρκία: Αποκλείει «κόψιμο» του Facebook και του YouTube ο Α. Γκιούλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης του Facebook και του YouTube, έπειτα από την απειλή περί «κοψίματός» τους από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

«Το κλείσιμό τους είναι εκτός συζήτησης», τόνισε ο Γκιούλ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του Τούρκου πρωθυπουργού.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters, πως σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι αρχές μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υλικό τέτοιων ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης εάν παραβιάζεται η ιδιωτική ζωή κάποιου πολίτη. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει ότι η κυβέρνησή του ενδεχομένως να «κόψει» το Facebook και το YouTube μετά τις τοπικές εκλογές της 30ης Μαρτίου, προκειμένου, όπως λέει να αποτραπούν οι αρνητικές επιπτώσεις του Ίντερνετ στην κοινωνία.

Η ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, δεδομένης της ήδη υπάρχουσας κοινωνικής αναταραχής για την παρεμβατικότητα της κυβέρνησης στη ζωή των πολιτών και τα media.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο ζήτημα στο πλαίσιο συνέντευξης και στο σημείο όπου αναφερόταν στο νόμο για το Ίντερνετ, έναν νόμο στον οποίο έχει ασκηθεί έντονη κριτική τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.