ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Ερντογάν: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη σωματοφύλακα του ως υπόπτου για τις υποκλοπές

Ρ.Ερντογάν: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη σωματοφύλακα του ως υπόπτου για τις υποκλοπές

Τη σύλληψη 15 ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στο γραφείο και στην κατοικία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέταξε σήμερα τουρκικό δικαστήριο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους υπόπτους για την υπόθεση υποκλοπών που ξέσπασε το Δεκέμβριο του 2012 είναι και πρώην επικεφαλής σωματοφύλακας του Τούρκου πρωθυπουργού.

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών κατηγορούνται ότι ενέχονται και τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ παράλληλα ο εισαγγελέας διέταξε και τον εντοπισμό των διευθύνσεων δώδεκα κατοικιών και γραφείων, εκ των οποίων κάποιες ανήκουν και σε αξιωματικούς της αστυνομίας!

Την έρευνα αρχικά ανέλαβε η εισαγγελία της Άγκυρας που ασχολείται και με θέματα τρομοκρατίας, επειδή θεωρήθηκε ότι η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αφορούν τον Ερντογάν είναι έγκλημα κατασκοπείας που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Όμως, αργότερα η υπόθεση διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα που ασχολείται με εγκλήματα κατά της συνταγματικής τάξης, αφού από τον περασμένο Μάρτιο στην Τουρκία καταργήθηκε η διάταξη που παραπέμπει τα εγκλήματα τρομοκρατίας σε δικαστήρια που ασχολούνται αποκλειστικά με την τρομοκρατία.

Ήδη πολλοί από τους σωματοφύλακες που εργάζονται στην υπηρεσία του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά και άτομα που υπηρετούν στις δυνάμεις ασφαλείας του Ερντογάν και έχουν πρόσβαση στο γραφείο του, έχουν καταθέσει για την υπόθεση.

Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι αποκαλύψεις ότι, πάνω από εφτά χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, έπεσαν θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών τα τελευταία τρία χρόνια από την «παράλληλη δομή του τουρκικού κράτους», όπως αποκαλούν την κοινότητα Γκιουλέν, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες «Σταρ» και «Γενί Σαφάκ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.