ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η διαφθορά κάνει πάρτι στην Τουρκία – Έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αρίντς και του δημάρχου Άγκυρας

Η διαφθορά κάνει πάρτι στην Τουρκία – Έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αρίντς και του δημάρχου Άγκυρας

Υπό το μικροσκόπιο της εισαγγελίας της Άγκυρας για διαφθορά, βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Μελίχ Γκιοκτσέκ, σ’ ένα υπόβαθρο ζωηρών εντάσεων στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, οι προκαταρκτικές έρευνες που άρχισαν από την τουρκική δικαιοσύνη στρέφονται επίσης εναντίον του Γκιοκτσέκ για «υπεξαίρεση κεφαλαίων» και «κατάχρηση εξουσίας» και εναντίον του Αρίντς για «κατάχρηση εξουσίας» και «μη καταγγελία εγκλημάτων».

Οι δύο αυτές προσωπικότητες, μέλη του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αλληλοκατηγορήθηκαν χθες, Δευτέρα, ενώ ζωηρές διαφωνίες ανέκυψαν ανάμεσα στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση όσον αφορά τη διαχείριση του κουρδικού ζητήματος.

Γνωστός για τις προκλητικές δηλώσεις του, ο δήμαρχος της Άγκυρας, ο οποίος πρόσκειται στον Ερντογάν, κάλεσε τον Αρίντς να παραιτηθεί επειδή αυτός ο τελευταίος είχε βάλει στη θέση του τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος είχε επικρίνει την κυβέρνηση.

«Δεν σε θέλουμε», δήλωσε ο Γκιοκτσέκ απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και κατηγορώντας τον ότι πρόσκειται στο κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει το μαύρο πρόβατο του τουρκικού καθεστώτος.

Έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αρίντς, ο οποίος είναι επίσης κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγόρησε κι αυτός με τη σειρά του τον Γκιοκτσέκ ότι ανήκει στο κίνημα του Γκιουλέν και υποσχέθηκε να «αποκαλύψει τα λάθη του δημάρχου» της Άγκυρας.

Εδώ και ένα χρόνο, το τουρκικό καθεστώς έχει εξαπολύσει κυνήγι μαγισσών εναντίον του δικτύου Γκιουλέν, το οποίο κατηγορεί ότι κατασκεύασε κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του Ερντογάν και των οικείων του στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή του.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, δικαστικοί και δημόσιοι αξιωματούχοι ύποπτοι ότι πρόσκεινται στον Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, έχουν απολυθεί ή μετατεθεί και δεκάδες εξ αυτών έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο διώξεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.