ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι τρεις υποψηφιότητες για το νέο υποβρύχιο του Τουρκικού Ναυτικού

Η γραμματεία αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας (SSM) με ανακοίνωση Τύπου την οποία εξέδωσε στις  12 Νοεμβρίου γνωστοποίησε ότι στον διαγωνισμό για την επιλογή του νέου υποβρυχίου του Τουρκικού Ναυτικού θα λάβουν μέρος τρεις εταιρείες.

Η γραμματεία αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας (SSM) με ανακοίνωση Τύπου την οποία εξέδωσε στις  12 Νοεμβρίου γνωστοποίησε ότι στον διαγωνισμό για την επιλογή του νέου υποβρυχίου του Τουρκικού Ναυτικού θα λάβουν μέρος τρεις εταιρείες.

Η επιλογή τους μετά από την εξέταση των προτάσεων από την πλευρά των κατασκευαστών, οι οποίοι απάντησαν στην τουρκική αίτηση για πηροφορίες (RFI: Request for Information).

Οι τρεις εταιρείες είναι η γαλλική DCNS, η γερμανική HDW/MFI και η ισπανική Navantia S.A. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των εταιριών οι οποίες είχαν ανταποκριθεί στο RFI περιλαμβανόταν και η ιταλική Fincantieri Cantieri Navali İtaliani S.p.A. και η αμερικανική Lockheed Martin Maritime Systems & Sensors.

Το πρόγραμμα που άρχισε στις 29 Μαρτίου 2006, όταν το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM: Savunma Sanayii Müsteşarlığı) με την έκδοση της υπ’ αριθμ. SSM-Bİ-4600-06 αίτησης για πληροφορίες (RFI: Request for Information) ξεκίνησε ουσιαστικά τις διαδικασίες για την πρόσκτηση έξι υποβρυχίων νέου τύπου («New Type Submarine») με σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP: Air Independent Propulsion)από τη διοίκηση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων TDK (Turk Deniz Kommutanligi).

Τα υποβρύχια, στο πλαίσιο συμπαραγωγής, θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία του Gölcük των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων (TDK). Σύμφωνα με το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας η παράδοση του πρώτου υποβρυχίου προβλέπεται να λάβει χώρα το 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.