ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Τούρκος «Στρατιώτης του Μέλλοντος» από την Aselsan!

Ο Τούρκος «Στρατιώτης του Μέλλοντος» από την Aselsan!

Τη στιγμή που εμείς »μαλώνουμε» για το αν επιτρέπονται ή όχι τα άρβυλα σε πράσινη απόχρωση, οι Ασιάτες γείτονες κοιτούν μπροστά.

Η γνωστή εταιρία Aselsan παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση IDEF που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, το όραμα της για τον Τούρκο στρατιώτη του μέλλοντος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε δύο συστήματα, τη συλλογή φερόμενων ηλεκτρονικών CENKER και το σύστημα υποβοήθησης μεταφοράς φορτίων ASYA.

Το σύστημα CENKER παρουσιάστηκε αρχικά μόλις πριν 3 μήνες, σε μια πρώιμη μορφή, που περιελάμβανε ένα εξελιγμένο σύστημα επικοινωνιών, φορητή μονάδα υπολογιστή και συλλογή γυαλιών για προβολή πληροφοριών στον στρατιώτη. Η εξελιγμένη του μορφή χρησιμοποιεί ως βάση το χορηγούμενο κράνος της Ops-core, με ενσωματωμένο σύστημα καμερών για λήψη εικόνας και διαβίβαση της στα κέντρα ελέγχου, αλλά και υπέρυθρες κάμερες.

Το σύστημα ASYA (μεταφράζεται ως Ασία, αλλά είναι το ακρωνύμιο για την ονομασία »Τακτικό Σύστημα Κινήσεως») είναι ένας εξωσκελετός (πολλές χώρες παρουσιάζουν παρόμοια συστήματα τα τελευταία χρόνια..) το οποίο σχεδιάστηκε βάση προδιαγραφών των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επόμενος στόχος της εταιρίας είναι η διασύνδεση των δύο συστημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.