ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ερντογάν θέτει για δεύτερη φορά το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής!

Ο Ερντογάν θέτει για δεύτερη φορά το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής!

«Υπάρχουν περιπτώσεις που η ποινή του θανάτου είναι δίκαιη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 5ο Φόρουμ Δημοκρατίας στο Μπαλί, με αφορμή την ποινή φυλάκισης που είχε επιβληθεί στον Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος είχε δολοφονήσει 77 άτομα τον Ιούλιο του 2011.

«Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί μεν στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να ισχύει στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα» είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε θέσει θέμα επιβολής της εσχάτης των ποινών και πριν από πέντε ημέρες, σε συνάντηση στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στην απεργία πείνας που κάνουν εδώ και περίπου δύο μήνες πάνω από 600 Κούρδοι κρατούμενοι στις φυλακές με αιτήματα όπως οι συνθήκες κράτησης του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν και το δικαίωμα υπεράσπισης στα δικαστήρια στη μητρική γλώσσα.

«Μη μας εκβιάζουν. Δεν πρόκειται, επειδή το θέλουν, να βγάλουμε και να στείλουμε στο σπίτι του έναν τρομοκράτη που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτός βρίσκεται τώρα στις φυλακές, επειδή καταργήθηκε η θανατική ποινή. Σύμφωνα όμως με τις δημοσκοπήσεις πολλοί πολίτες μας τάσσονται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής» είχε πει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Τα λόγια αυτά του Ερντογάν έχουν ήδη γίνει αφορμή για μία υπό εξέλιξη συζήτηση στα ΜΜΕ της Τουρκίας περί θανατικής ποινής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.