Απειλές Ερντογάν για τουρκική επιχείρηση εντός Ελλάδας: «Η ΜΙΤ ετοιμάζει νέα “πακέτα” γκιουλενιστών» (βίντεο)

Απειλές Ερντογάν για τουρκική επιχείρηση εντός Ελλάδας: «Η ΜΙΤ ετοιμάζει νέα “πακέτα” γκιουλενιστών» (βίντεο)

Nέες απειλές προς Ελλάδα ότι οι μυστικές υπηρεσίες του θα…πακετάρουν και τους υπόλοιπους γκιουλενιστές που κρύβονται και θα τους φέρουν πίσω στην Τουρκία έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίνοντας το παράδειγμα ενός αστυνομικού διευθυντή που προσπάθησε να διαφύγει προς τα ελληνικά νησιά αλλά η ΜΙΤ τον συνέλαβε.

O Ρ.Τ.Ερντογάν σε συνέντευξή του στα κανάλια ATV και A Haber, κατηγόρησε τις ΗΠΑ που δεν εκδίδουν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ παράλληλα απείλησε εμμέσως πλην σαφώς τις χώρες που έχουν βρει καταφύγιο γκιουλενιστές, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ότι επέρχονται κι άλλες… απαγωγές γκιουλενιστών.

«Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα της επιστροφής τους και ήδη κάποιους τους έχουμε ‘πακετάρει’. Κι έρχονται κι άλλα πακέτα… Το παρακολουθούμε το θέμα από κοντά», είπε με νόημα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην υπόθεση ενός Τούρκου αστυνομικού διευθυντή, που προσπάθησε να διαφύγει στα ελληνικά νησιά, αλλά τελικά συνελήφθη στην Τουρκία.

«Προσπάθησε κι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός διευθυντής να διαφύγει. Πιθανότατα προς τα ελληνικά νησιά. Στο τέλος πιάστηκε κι αυτός», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε κάποιες χώρες που είναι σύμμαχοι ότι δεν συνεργάζονται, παρόλο που η ίδια η Τουρκία έχει εξαρθρώσει τη ρίζα των γκιουλενιστών.

«Έχουμε εξολοθρεύσει τη ρίζα τους και συνεχίζουμε να τους εξολοθρεύουμε. Έχουμε εξαρθρώσει και τα πλοκάμια τους. Αλλά οι σύμμαχοί μας δεν κάνουν αυτό που χρειάζεται δυστυχώς. Ας μην το κάνουν. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Θα εξακολουθούμε να τους ξετρυπώνουμε. Μέσα στη στρατο-χωροφυλακή, στην αστυνομία, στο στρατό, στο κράτος… Όπου και αν είναι… Θα πηγαίνουμε κατά πάνω τους.

Να, τώρα βλέπετε, βρισκόμαστε παραμονές εκλογών και πάλι ‘φυτρώνουν’ από παντού.», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δικαιολογώντας το νέο μπαράζ συλλήψεων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Τι φοβάται η Αθήνα μετά την επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Η επικήρυξη με 700.000 ευρώ το κεφάλι και η ένταξη των οκτώ στη λίστα των «τρομοκρατών»-μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν FETO ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά του κλειστού κλιμακίου ΕΛ.ΑΣ. -ΕΥΠ που έχει αναλάβει τη φύλαξη των συγκεκριμένων στόχων. Το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό: να μη μάθει κανένας πού κρύβονται οι στρατιωτικοί και για τον λόγο αυτό στα δύο στρατηγεία της λεωφόρου Κατεχάκη αποφασίστηκε να παρθούν νέα πρόσθετα μέτρα και, αν κριθεί σκόπιμο, να γίνει και αλλαγή της τοποθεσίας όπου φυλάσσονται.

Ολες οι κινήσεις των συγκεκριμένων Τούρκων βρίσκονται υπό 24ωρη παρακολούθηση, καθώς υπάρχει φόβος η παραμικρή λεπτομέρεια να τους δώσει στο πιάτο των μυστικών υπηρεσιών της Αγκυρας. Ακόμη και το ενδεχόμενο να εντοπιστεί από δορυφόρους το σημείο όπου βρίσκεται το καταφύγιό τους έχει ληφθεί υπόψη, γι’ αυτό και έχει στηθεί ομπρέλα προστασίας έτσι ώστε να καθίστανται αόρατοι ακόμα και από τα μάτια του διαστημικού Μεγάλου Αδερφού.

Λέγεται, ότι εκεί που τους κρύβουν έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος όπου υπάρχουν υψηλής τεχνολογίας κάμερες με τη δυνατότητα να ζουμάρουν και στην παραμικρή λεπτομέρεια και σε κάθε βάρδια υπάρχουν, εκτός από τους πράκτορες της ΕΥΠ, ΕΚΑΜίτες, ελεύθεροι σκοπευτές, άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί στη φύλαξη ευπαθών στόχων και προσώπων.

Καθένας από τους οκτώ διαθέτει το δικό του προσωπικό δωμάτιο, ενώ υπάρχουν και κοινόχρηστοι χώροι, όπως η κουζίνα και το καθιστικό, όπου μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση. Η χρήση του Διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων είναι απαγορευμένη καθώς υπάρχει κίνδυνος να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους επισκεφθεί, ενώ οι επαφές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τους δικηγόρους γίνονται μέσα από «αποστειρωμένες» τηλεφωνικές γραμμές.

Στόχος της Τουρκίας λένε, είναι να εντοπίσουν με την επικήρυξη το «αποστειρωμένο» περιβάλλον όπου ζουν οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί και για τον λόγο αυτό στο παιχνίδι, εκτός από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, έχει μπει και μέρος του οργανωμένου εγκλήματος της γειτονικής χώρας που διατηρεί υπόγειες σχέσεις με τη ΜΙΤ και δεν θα έλεγε όχι στα συνολικά 5,6 εκατ. ευρώ της επικήρυξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.