ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σε εννέα μήνες η Άγκυρα «κλειδώνει» όλο το Αιγαίο – Μόσχα: «Τέλος του έτους όλα τα S-400 θα βρίσκονται στην Τουρκία»

Σε εννέα μήνες η Άγκυρα «κλειδώνει» όλο το Αιγαίο – Μόσχα: «Τέλος του έτους όλα τα S-400 θα βρίσκονται στην Τουρκία»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, καθώς δεν απομένουν παρά μόνο 10 μήνες για την εγκατάστασή του σε τουρκικό έδαφος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν εμφανίστρηκε αποφασισμένος να προμηθευτεί τα ρωσικά οπλικά συστήματα S-400.

Ο Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Μπουρντούρ, την οποία μετέδωσε το τουρκικό κανάλι NTV, επέκρινε όσους λένε ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

«Όλοι αυτοί λένε ότι δεν πρέπει να αγοράσουμε τους S-400. Γιατί δεν πρέπει να τα αγοράσουμε; Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά συστήματα και δεν θεωρούμε ότι έχετε δικαίωμα να μας ασκείτε κριτική», δήλωσε.

Την ίδια ώρα ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσέμεζοφ κατά την διάρκεια της 14ης διεθνούς έκθεσης αμυντικών συστημάτων IDEX-2019 που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι.

«Υπογράψαμε το συμβόλαιο και φέτος έως το τέλος του έτους θα ολοκληρώσουμε όλες τις παραδόσεις. Ολόκληρο το σύστημα θα το παραδώσουμε φέτος» δήλωσε ο Τσεμέζοφ.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας που αφορούσαν την πώληση S-400 έγιναν τον Νοέμβριο του 2016. Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας επιβεβαιώθηκε εκ μέρους της ρωσικής πλευράς στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019.

Μάλιστα όπως είχε συμπληρώσει ο Τούρκος υπουργός η απόκτηση των S-400 δεν απλώς απαίτηση είναι μια αναγκαιότητα.

Όπως είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο του 2017 ο Τσεμέζοφ , η Άγκυρα θα αγοράσει τους S-400 καταβάλλοντας το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων.

Βέβαια οι ΗΠΑ πρόσφατα ανακοίνωσαν πως σε περίπτωση απόκτησης των S-400 δεν πρόκειται να παραχωρηθούν συστήματα Patriot, αλλά αυτό λίγο δείχνει να ενδιαφέρει την Άγκυρα.

Σύντομα επομένως στο τέλος του 2019 η Τουρκία θα βρίσκεται με δύο οπλικά συστήματα στα οποία η Ελλάδα δεν θα έχει καμία απάντηση: Τo S-400 καθώς και τα πρώτα F-35A.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Rostec στην IDEX 2019 όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε και το σύστημα Pantsir S2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.