Άγκυρα: «Αναχωρούν οι πρώτοι Τούρκοι στρατιωτικοί για εκπαίδευση στα S-400» – «Απειλές» και για F-35

Άγκυρα: «Αναχωρούν οι πρώτοι Τούρκοι στρατιωτικοί για εκπαίδευση στα S-400» – «Απειλές» και για F-35

Την αναχώρηση των πρώτων Τούρκων στρατιωτικών για εκπαίδευση στα S-400 προανήγγειλε ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα, λέγοντας πως αυτό θα γίνει στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, που επικαλείται «στρατιωτικό ακόλουθο», περίπου 100 Τούρκοι στρατιωτικοί θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται στη χρήση των συστημάτων S-400 στα τέλη Μαΐου.

Η εκπαίδευση θα γίνει σε ρωσική βάση και θα κρατήσει περίπου πέντε μήνες. Μια συστοιχία των πυραύλων αναμένεται να παραδοθεί στην Τουρκία εντός του 2019.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι μια ομάδα Κινέζων στρατιωτικών ξεκίνησε μια παρόμοια εκπαίδευση στα μέσα Μαρτίου. “Η ταυτόχρονη εκπαίδευση Κινέζων και Τούρκων είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας“, τόνισε εμφατικά.

Η ρωσική, κρατική εταιρεία εξοπλισμών Rosoboronexport απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Tass.

Στο μεταξύ με δηλώσεις του αξιωματούχος της τουρκικής κρατικής αεροπορικής βιομηχανίας ΤΑΙ απείλησε εμμέσως τις ΗΠΑ ότι η αποχώρηση της χώρας του από το F-35 θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα κόστους.

Όπως είπε η τιμή του μαχητικού αεροσκάφους θα ανέβει σημαντικά, ενώ και η παραγωγή του θα επηρεαστεί από την αποχώρηση της Τουρκίας.

https://twitter.com/eha_news/status/1125467427133956102

Την ίδια ώρα ως «ανησυχητικές» χαρακτήρισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τις συνέπειες που μπορεί να έχει το σχέδιο της Τουρκίας να αναπτύξει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Άγκυρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ θέλει να αποφύγει μια κατάσταση κατά την οποία οι σύμμαχοι θα επιβάλουν κυρώσεις οι μεν στους δε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συναντήθηκε επίσης νωρίτερα ο Στόλτενμπεργκ, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η χώρα του δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει σε ό,τι αφορά την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, παρά τις εντεινόμενες πιέσεις που δέχεται από την Ουάσινγκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/SputnikInt/status/1125420743502831617

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.