ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμυντικό σύμφωνο Αγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης – Οπλα & εκατοντάδες Τούρκοι «σύμβουλοι» αναχωρούν για Λιβύη

Αμυντικό σύμφωνο Αγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης – Οπλα & εκατοντάδες Τούρκοι «σύμβουλοι» αναχωρούν για Λιβύη

Τελείωσε πριν λίγο το υπουργικό συμβούλιο στην Αγκυρα. Τουρκικό ΜΜΕ αναφέρει πως θα υπάρξει εμβάθυνση της πολεμικής εμπλοκής της Τουρκίας στην Λιβύη καθώς υπεγράφη αμυντικό σύμφωνο με την κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA).

Τουρκικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πανηγυρίζουν ήδη για την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ι.Καλίν, προχώρησε σε μεγάλη συνέντευξη τύπου λέγοντας πως “στη κρίσιμη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα “καυτά” θέματα, διμερή και περιφερειακά όπως Συρία, S-400, Λιβύη κτλ”.

Για το θέμα της Λιβύης τόνισε πως:

“Εχουμε ήδη μια αμυντική συμφωνία και μια συμφωνία ασφαλείας με το κράτος της Λιβύης.

Αυτή είχε υπογραφεί στο παρελθόν και πλέον υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης.

Λυπούμαστε για τα περιστατικά στην Λιβύη. Αυτό που έκανε ο Χ.Χαφτάρ ήταν έγκλημα πολέμου.

Οι περισσότερες επιθέσεις του έχουν αντιμετωπιστεί .

Οι παράνομες πράξεις του παραμένουν πρόβλημα.

Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του πρέπει να παύσουν αμέσως την επιθετική στάση τους και να αναλάβει δράση η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του GNA με έδρα την Τρίπολη από τον πρωθυπουργό Fayez al Seraj”.

Ενώ ο Ι.Καλίν μιλούσε στους δημοσιογράφους ένα τουρκικό πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Μισράτα στην Λιβύη μεταφέροντας όπλα ενώ ένα ελικόπτερο με σημαία Κατάρ πραγματοποιούσε συνεχώς πτήσεις από την Μάλτα προς Τρίπολη/αεροδρόμιο Mitiga και πίσω πιθανότατα μεταφέροντας τους τραυματίες.

Τουρκικό ΜΜΕ τονίζει πως η αμυντική συνθήκη με την κυβέρνηση του GNA της Λιβύης έχει ήδη επικαιροποιηθεί .

Αυτό έγινε όταν η νόμιμη κυβέρνηση ήταν έτοιμη να “πέσει”. Τότε ήρθε αντιπροσωπεία από την Λιβύη στην Αγκυρα για επαφές.

Η αμυντική συνθήκη επικαιροποιήθηκε καθώς το ζήτησε η Τρίπολη.

Από τότε ο GNA άρχισε να αποκρούει τις επιθέσεις των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ” αναφέρει.

Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά πλοία μεταφοράς όπλων προς τον GNA περνούν μέσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα…

Πάντως, πριν λίγο μεταγωγικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο BaniWalid μεταφέροντας οπλισμό για τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Ο Μ.Τσαβούσουγλου ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του πως ο Χ.Χαφτάρ είχε ζητήσει να δει τον Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε.

Οσο αφορά το Β.Ιράκ, δόθηκε εντολή οι ΤΕΔ να εξαπολύσουν βαλλιστικούς πυραύλους “Bora” εναντίον στόχων του PKK. Τουρκικά UAV μετέδιδαν πληροφορίες και στόχους από την περιοχή Harkuk. Τα πυραυλικά κτυπήματα ήταν ορατά από την πόλη Derecik.

Πλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος “υπερεξάπλωσης για την Τουρκία. Με ανοιχτά μέτωπα σε Συρία- Β.Ιράκ τώρα και σε Λιβύη.

Δείτε φωτό και βίντεο












Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.