ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκβιασμός Ρ.Τ. Ερντογάν προς ΗΠΑ: «Αν δεν μας δώσετε τα F-35 θα πάρουμε Su-57 ή Su-35»

Εκβιασμός Ρ.Τ. Ερντογάν προς ΗΠΑ: «Αν δεν μας δώσετε τα F-35 θα πάρουμε Su-57 ή Su-35»

Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι του εκβιασμού.

Έτσι ο Ερντογάν απηύθυνε ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ΗΠΑ λέγοντας πως αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν στην Τουρκιά τα F-35 τότε θα πάρει Su-57 ή Su-35 και θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από το ΝΑΤΟ.

Άλλωστε «ρωσικός εκβιασμός» που κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι καινούργιο στην τουρκική πολιτική, καθώς το έκανε και ο Κεμάλ με τον Λένιν για να εξασφαλίσει την εύνοια των τότε μεγάλων δυνάμεων.

«Γιατί όχι; Δεν ήρθαμε εδώ για το τίποτα. Αφού ενημερωθούμε για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ (για τα F-35), θα κάνουμε τις κινήσεις μας (…). Η αγορά που μας επιτρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες μας είναι μεγάλη», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε από τη Ρωσία — όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε την αεροπορική έκθεση MAKS και είδε να επιδεικνύονται οι δυνατότητες των δύο τύπων ρωσικών μαχητικών πολλαπλών ρόλων.

“Η Τουρκία δεν είναι μια αγορά πώλησης των αεροπλάνων F-35 αλλά ένας από τους παραγωγούς”, δήλωσε ο Ερντογάν σχετικά με τις εντάσεις με τις ΗΠΑ και την απόφαση της Ουάσινγκτον να εμποδίσει την παράδοση των αεροπλάνων της Lockheed Martin.

“Αν οι ΗΠΑ δεν μας τα παραδώσουν, σίγουρα θα εξετάσουμε τα αεροσκάφη SU-35 και SU-57 της Ρωσίας ως εναλλακτικές λύσεις”, δήλωσε.

Η σχέση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, που πέρασε αρκετές τρικυμίες τα τελευταία χρόνια, μπήκε τον Ιούλιο σε ακόμη μια περίοδο έντασης, μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35 εξαιτίας της αγοράς από την τουρκική κυβέρνηση του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, αντί του αμερικανικού Patriot.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουάσινγκτον ανήγγειλε ότι η τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35 θα έχει τερματιστεί στα τέλη του Μαρτίου του 2020 και ότι η αγορά 100 και πλέον αεροσκαφών του τύπου, που σκοπός ήταν να μετατραπεί στο κύριο μαχητικό της τουρκικής ΠΑ, ακυρώνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.