Άγκυρα: «Πετάξαμε την επιστολή Τραμπ στα σκουπίδια» – Τι θα πράξει ο Αμερικανός πρόεδρος;

Άγκυρα: «Πετάξαμε την επιστολή Τραμπ στα σκουπίδια» – Τι θα πράξει ο Αμερικανός πρόεδρος;

Η επιστολή Τραμπ κατέληξε «στον κάλαθο των αχρήστων» διαρρέουν υποτιμητικά πηγές της τουρκικής προεδρίας σχολιάζοντας την, με έντονο επιθετικό και γλαφυρό ύφος, επιστολή του Αμερικανού προέδρου που διέρρευσε την Τετάρτη από δημοσιογράφο του FOX News.

«Η επιστολή είχε ημερομηνία 9 Οκτωβρίου… Την έχουμε αρνηθεί, την πετάξαμε στα σκουπίδια, η καλύτερη απάντηση μας είναι η επιχείρηση που ξεκίνησε» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές κοντά στον πρόεδρο Ερντογάν.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ρ.Τ.Ερντογάν επίτηδες διαρρέει υποτιμητικές ενέργειες κατά του Αμερικανού προέδρου και φαίνεται πως έχει ξεκινήσει μια σύγκρουση μεταξύ δύο ισχυρών προσωπικοτήτων και τεράστιων υπερ-εγώ.

Προφανώς θέλει να δείξει πως θα κάνει αυτό που νομίζει αυτός και δεν θα δεχτεί καμία παρέμβαση ούτε ακόμα και από τις ΗΠΑ.

«Η ιστορία θα σε έχει ψηλά αν το κάνεις αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί ανοιχτά τον Ερντογάν για την τουρκική οικονομία, αποκαλύπτει πως οι Κούρδοι είναι ανοιχτοί σε διαπραγμάτευση και του δίνει… τις δύο εναλλακτικές.

Ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού αντιπρόεδρου Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε την Τετάρτη μήνυμα στις ΗΠΑ και στη διεθνή κοινότητα αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αντίμετρα σε κυρώσεις θα είναι μεγαλύτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.