ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιγαντώνεται στρατιωτικά η Τουρκία: Στα 11,8 δισ.€ ο αμυντικός της προϋπολογισμός!

Γιγαντώνεται στρατιωτικά η Τουρκία:  Στα 11,8 δισ.€ ο αμυντικός της προϋπολογισμός!

Αυξημένες για μια ακόμη φορά είναι οι αμυντικές δαπάνες της «φίλης και συμμάχου» Τουρκίας για το έτος 2020. Πιο αναλυτικά το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας πρόκειται να λάβει από τον κρατικό προϋπολογισμό συνολικά 8,32 δις ευρώ ποσό αυξημένο κατά 16% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2019.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον 1 δις ευρώ που εισπράττονται από την φορολόγηση καυσίμων, καπνικών προϊόντων, και τυχερών παιχνιδιών κάθε χρόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για εξοπλισμούς και την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και καταλήγουν στο Ταμείο Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τέλος σημαντικά είναι και τα έσοδα που προέρχονται από την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας τα ποία επίσης υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ουσιαστικά ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας συνολικά φτάνει τα 10 δις ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και 3,54 δις ευρώ που προορίζονται για την Στρατοχωροφυλακή, η οποία διαθέτει σημαντική στρατιωτική ισχύ με Ταξιαρχίες Καταδρομών, ελικόπτερα μεταφορικά και επιθετικά, πυροβολικό και αεροχήματα και σε πολλές περιπτώσεις έχει συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των Τουρκικών συνόρων όπως στην Κύπρο και στο Β. Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.