ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση κούρδων πολιτικών με τον Οτσαλάν

Συνάντηση κούρδων πολιτικών με τον Οτσαλάν

Αντιπροσωπεία κούρδων πολιτικών η οποία θα επισκεφθεί τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν ενέκρινε σήμερα η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας.

Πρόκειται για βήμα προώθησης των ειρηνευτικών συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό της 28χρονης ένοπλης κουρδικής εξέγερσης στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η Άγκυρα άρχισε τον Οκτώβριο μια προσπάθεια για διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη του Κόμματος των Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), ο οποίος κρατείται στη φυλακή του Ιμραλί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συνομιλίες αναμένεται να θέσουν το πλαίσιο για τον τερματισμό μιας σύγκρουσης στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι κούρδοι βουλευτές που είχαν μαγνητοσκοπηθεί να αγκαλιάζουν κούρδους αντάρτες δεν θα μετάσχουν στη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΡΚΚ, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από την Τουρκία, όσο και από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το PKK εμφανιζόταν έτοιμο να δεχθεί τον αφοπλισμό του, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις υπέρ των δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.