Μ.Τσαβούσογλου: «Κακώς θεώρησε ο Μητσοτάκης ότι αποσύραμε το Oruc Reis – Μας ρώτησε;»

Μ.Τσαβούσογλου: «Κακώς θεώρησε ο Μητσοτάκης ότι αποσύραμε το Oruc Reis – Μας ρώτησε;»

«Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μιας μικρής χώρας» δήλωσε κάνοντας επίθεση στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη και την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου καθώς και οι δύο είχαν θεωρήσει την αποχώρηση του Oruc Reis ως «υποχώρηση» ενώ όπως ανακοινώθηκε από την Άγκυρα πρόκειται απλά για μια συντήρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε καλό βήμα. Η Ελληνίδα πρόεδρος είπε υποχώρηση. Ας μας ρωτούσαν να το λέγαμε πως επέστρεψε για συντήρηση. Μάλλον μιλούν στο κοινό τους».

Ενώ για ακόμη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατηγόρησε την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές θέσεις.

«Η Ελλάδα ας πούμε τώρα μπορεί να πει πως δεν ισχύει ο χάρτης της Σεβίλλης και μαξιμαλιστικές θέσεις της δεν ισχύουν»

Για τη μη έκδοση νέας Navtex στην Ανατολική Μεσόγειο είπε:

«Δεν εκδώσαμε νέα Navtex, επειδή το Oruc Reis χρειάζεται συντήρηση. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για νέα Navtex υπό αυτά τα δεδομένα. Κάποιοι αντιλήφθηκαν την κίνηση αυτή σαν οπισθοχώρηση, και η αντιπολίτευση της χώρας σκέφτηκε έτσι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια» ανέφερε αρχικά ο Τσαβούσογλου.

Και συνέχισε, με αιχμές για την Ελλάδα και τη Γαλλία: «Η Ελλάδα κινείται κι ενεργεί σαν μικρή χώρα. Μια χώρα που έχει δίκιο, όπως εμείς, είναι έτοιμη να το υπερασπιστεί απέναντι σε όλους. Υπάρχουν κυρώσεις, που καθοδηγούνται από τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Νότια Κύπρο. Αυτές οι τρεις χώρες δουλεύουν πάνω σε αυτές τις κυρώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν χώρες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που λένε όχι σε αυτές τις κυρώσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το θέμα των κυρώσεων, είπε: «Δεν περιμένω να μας επιβληθούν κυρώσεις στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Αν συμβεί, θα στοχεύσει στα πλοία και στους ανθρώπους μας, έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Μας έχουν αποτρέψει τέτοια πράγματα παλαιότερα; Όχι!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.