Ρ.Τ.Ερντογάν: «Άν η Ελλάδα μας κάνει επίδειξη δύναμης στο Καστελόριζο εμείς θα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Άν η Ελλάδα μας κάνει επίδειξη δύναμης στο Καστελόριζο εμείς θα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε για ακόμα μία φορά και εξαπέλυσε επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «θα πρέπει να αλλάξει στάση σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στο Καστελόριζο», ώστε να καθίσουν στο τραπέζι και να συνομιλήσουν.

Μάλιστα άφησε αιχμές κατά της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι «αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη».

Σε νέες δηλώσεις του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μιας συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είπε πως δεν χρειάζεται να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν η Ελλάδα τηρήσει την στάση που ακολούθησε στο Καστελόριζο.

«Πολλοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί έγιναν μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις μας (σ.σ. με την Ελλάδα). Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμα τόνισε ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis αποσύρθηκε για δύο λόγους και παράλληλα διεμήνυσε ότι θα επιστρέψει στις έρευνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επέστρεψε στην Αττάλεια για συντήρηση, αλλά και για να περάσουμε ένα μήνυμα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και αποκάλυψε ότι η απόφαση ελήφθη και για να δοθεί χώρος στις διπλωματικές επαφές με την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.