ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: Καυχήθηκε ότι ο πληθωρισμός τον Μάιο έπεσε στο 73,5%!

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για την ανακούφιση των Τούρκων πολιτών

Ρ.Τ.Ερντογάν: Καυχήθηκε ότι ο πληθωρισμός τον Μάιο έπεσε στο 73,5%!

Για την πτωτική τάση του πληθωρισμού τον μήνα Μάιο καυχήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Και πράγματι, θα ήταν μία πολύ καλή είδηση – και λόγος να πανηγυρίσει- αν τα στοιχεία δεν έδειχναν το ακριβώς αντίθετο.

Κι αυτό γιατί τον Μάιο ο πληθωρισμός στην Τουρκία εκτινάχθηκε στο 73,5%, λόγω της κατρακύλας της λίρας, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα καλά νέα πάντως είναι ότι το (ιλιγγιώδες) ποσοστό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο απ’ ότι φοβόντουσαν οι οικονομολόγοι.

Παράλληλα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή, τον ίδιο μήνα, εκτινάχθηκε σε υψηλό 24 ετών.

Ο Ερντογάν πάντως διαβεβαίωσε τα μέλη του κόμματός του ότι η κυβέρνησή του εργάζεται προκειμένου να βρει τρόπους να ανακουφίσει τα οικονομικά δυσβάστακτα προβλήματα των Τούρκων και να καταπολεμήσει την εκτίναξη των τιμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.