ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Πριν από έναν αιώνα ο εχθρός βρισκόταν στις πύλες της Άγκυρας»

Πρόεδρος τουρκικού κοινοβουλίου: «Οι Τούρκοι της Δ. Θράκης είναι κομμάτι της εθνικής μας ύπαρξης»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Πριν από έναν αιώνα ο εχθρός βρισκόταν στις πύλες της Άγκυρας»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην Άγκυρα, ανέφερε στους κατοίκους της τουρκικής πρωτεύουσας ότι πριν από έναν αιώνα αντέκρουσε τους Έλληνες που παραλίγο να φτάσουν στις πόρτες της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Πριν από έναν αιώνα, ο εχθρός βρισκόταν στις πύλες της Άγκυρας. Ο απόηχος της ισχυρής θέλησης που σφραγίστηκε εκείνες τις δύσκολες ημέρες, όταν ακούγονταν οι ήχοι των κανονιών από το Κοινοβούλιο στο Ουλούς, συνεχίζεται ακόμη.

Αυτό το πνεύμα οδήγησε τον Εθνικό Αγώνα στη νίκη, ίδρυσε τη Δημοκρατία μας και ενέπνευσε όλες τις πρωτοβουλίες μας για δημοκρατία και την ανάπτυξη».

Κουρτουλμούς: «Οι Τούρκοι της Δ.Θράκης είναι κομμάτι της εθνικής μας ύπαρξης»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος επισκέφθηκε τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στη συνοικία Ζεϊτίνμπουρνού στην Κωνσταντινούπολη.

Οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, τους οποίους αποκάλεσε ‘Τούρκους’ είναι οι νούμερο ένα ομογενείς της Τουρκίας εκτός των συνόρων της, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στα 780 χιλιάδες τ.χλμ. της χώρας, όπως είπε.

«Δεν είμαστε μόνο ένα έθνος με σύνορα 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 85 εκατομμυρίων πολιτών. Πολύ πέρα από αυτά (τα σύνορα) -γι’ αυτό και χρησιμοποιώ τον όρο “εθνική ύπαρξη”- πέρα από τα σύνορά μας έχουμε συμπατριώτες μας σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη δυτική Θράκη. Υπάρχουν άνθρωποι της ίδιας φυλής, άνθρωποι της ίδιας κουλτούρας.

Αυτός είναι ο πρώτος κρίκος. Είναι ένα κομμάτι της εθνικής μας παρουσίας σε μια ευρεία γεωγραφία. Ο δεύτερος κρίκος είναι τα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων στην Ασία, στην Αφρική, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που έχουν την ίδια πίστη, τον ίδιο πολιτισμό και την ίδια ιστορία με εμάς και κοιτάζουν σήμερα την Τουρκία στα μάτια. Επεκτείνω τον κύκλο λίγο περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τρίτος κύκλος είναι μια πολύ μεγάλη μάζα ανθρώπων που είναι στο πλευρό του δικαίου, στο πλευρό της αλήθειας, στο πλευρό των καταπιεσμένων, ενάντια στον καταπιεστή και στο πλευρό του θύματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.