ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Η κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 49%

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές στη γειτονική χώρα

Τουρκία: Η κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 49%

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει -τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές- τον κατώτατο μισθό στην Τουρκία. 

Έτσι αποφασίστηκε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός κατά 49% από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εργασίας, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα. Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τις 17.002 τουρκικές λίρες και αυξάνεται για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

Η ανεξέλεγκτη ακρίβεια κυρίως σε τρόφιμα και ενοίκια έχει εξανεμίσει την αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών της γείτονος. Στις 20 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί η προηγούμενη αύξηση, όμως μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 96 δολάρια λόγω της συνεχούς διολίσθησης της τουρκικής λίρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει πως η νέα αύξηση θα ενισχύσει την αγοραστική ικανότητα των πολιτών, όμως είναι σίγουρο πως θα αυξήσει και τον πληθωρισμό, που άγγιξε το 62% τον Νοέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.