ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Νέο υπουργικό συμβούλιο – Νέος υπουργός Εξωτερικών ο πρώην διευθυντής της ΜΙΤ;

Την Παρασκευή οι επίσημες ανακοινώσεις

Τουρκία: Νέο υπουργικό συμβούλιο – Νέος υπουργός Εξωτερικών ο πρώην διευθυντής της ΜΙΤ;

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 θα ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας.

Σήμερα, συνεδρίασε για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα AKP, μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, και λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε το Fox Haber τη λίστα με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε στα μέλη του AKP.

Στην περίπτωση που ισχύουν τα ονόματα της λίστας, στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας θα παραμείνει ο Χουλουσί Ακάρ, αλλά θα αλλάξει το πρόσωπο στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς φαίνεται να διαδέχεται τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Χακάν Φιντάν, ο πρώην διευθύνεις της τουρκικής ΜΙΤ.

Όσο για τη θέση του υπουργού  Οικονομικών σενάρια λένε ότι ίσως επανέλθει στο πόστο αυτό ο Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση το 2015.

Ο Μεχμέτ Σιμσέκ ήδη είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά δεν έγιναν ανακοινώσεις.

Τα τουρκικά ΜΜΕ λένε ότι η  παρουσία του Μεχμέτ Σιμσέκ ως επικεφαλής της οικονομίας της Τουρκίας θα βοηθήσει στην ανάκαμψη, αλλά θα συμβάλει και στην εκτόνωση της ασφυκτικής πίεσης που υφίσταται η τουρκική λίρα από την επόμενη κι όλας μέρα της νίκης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας.

https://twitter.com/cryptowmn/status/1663532290834571264?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1663532290834571264%7Ctwgr%5Efcc360c7a74f07df607cb5ead72f2999ec4a778d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Ftourkia-kykloforise-i-lista-me-to-neo-ypourgiko-symvoulio-tou-erntogan%2F3786494%2F

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.