ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τoυρκία: Βγάζει το γεωτρύπανο Abdulhamid Han στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Anadolu

Τoυρκία: Βγάζει το γεωτρύπανο Abdulhamid Han στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου

Κλιμακώνει την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα καθώς όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης το τουρκικό γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» βγαίνει στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου.

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας. Το «Abdulhamid Han» θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά τις έρευνες το γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Μιλώντας στους εορτασμούς για τον Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Οκτάι είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το γεωτρύπανο 7ης γενιάς Abdulhamid Han διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή αποτελεσματικών ερευνών με την ικανότητά του να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε βάθος έως 12.200 μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το νέο μας γεωτρύπανο προγραμματίζεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα» είχε επισημάνει ο Οκτάι προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπίζονται αποφασιστικά απέναντι σε κάθε είδους προκλήσεις και παράτυπες πρωτοβουλίες και είχε υπογραμμίσει ότι οι πόροι υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο δεν είναι παιχνίδι για τους Έλληνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.