Κυριολεκτικά ισοπεδώνεται το βιομηχανικό συγκρότημα

Η ρωσική Αεροπορία ισοπέδωσε το Azovstal κάνοντας χρήση για πρώτη φορά στρατηγικών βομβαρδιστικών και συστοιχίες ρουκετοβόλων Grad (οι οποίες πρώτη φορά χτύπησαν εντός της βιομηχανικής ζώνης) στο Azovstal της Μαριούπολης όπου έχουν οχυρωθεί 3.000 Ουκρανοί νεοναζί του Τάγματος Αζόφ.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 200 Ουκρανοί μαχητές του Τάγματος Αζόφ επιχείρησαν να ενωθούν με την υπόλοιπη μονάδα και εξοντώθηκαν ολοσχερώς όπως αναφέρουν πηγές από την Μαριούπολη.

Είναι άγνωστο τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους εντός του βιομηχανικού συμπλέγματος αλλά είναι σαφές πλέον πως οι Ρώσοι τους θέλουν νεκρούς με ότι συνέπεια κι άν έχει στην βιομηχανική υποδομή της Μαριούπολης.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα το ουκρανικό ΥΠΑΜ είχε ανακοινώσει πως έγινε χρήση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Τu-22 και Tu-95 στην Μαριούπολη όπως είχε ενημερώσει έγκαιρα το pronews.gr

Οι βομβαρδισμοί αυτοί δείχνουν πως η Μόσχα θέλει να τελειώνει με το Azovstal και θέλει να παρουιάσει μία συντριπτική επικράτηση κατά των Ουκρανών στην Μαριούπολη για να «ξεπλυθεί» η ντροπή της βύθισης του «Μoskva».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!