ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με των Ανώτατο Διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ.Φλώρος

Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με των Ανώτατο Διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η σημασία αποφυγής ενεργειών που θίγουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ και δεν προάγουν το πνεύμα συλλογικής ασφάλειας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, σήμερα, Παρασκευή, 5 Αυγούστου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR – Supreme Allied Commander Europe) στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία και τη συνεισφορά της χώρας μας στο έργο που καλείται να επιτελέσει ο SACEUR.

Από την πλευρά του, ο στρατηγός Κ.Καβόλι ανέδειξε τη σημαντική συνεισφορά και τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Συνάντηση με τον ομόλογό του της Εσθονίας είχε χθες την Πέμπτη (4/8) ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον Χάνο Πέβκουρ (Hanno Pevkur), στην Αθήνα, βρέθηκαν η συμμετοχή ελληνικού και εσθονικού στρατιωτικού προσωπικού σε, αμοιβαία επωφελή, εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες που διοργανώνονται στις στρατιωτικές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις των δύο χωρών, η κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Βαλτικής και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή.

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Εσθονίας επανέλαβαν την αλληλεγγύη και τη βούληση για συνδρομή και υποστήριξη προς την Ουκρανία, με κάθε δυνατό τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αρωγή της Εσθονίας προς την Ουκρανία μέχρι σήμερα ανέρχεται περίπου στα 245 εκατομμύρια ευρώ που είναι σχεδόν το 30% του αμυντικού προϋπολογισμού μας αλλά σκεφτόμαστε να την αυξήσουμε στις επόμενες εβδομάδες, γνωστοποίησε ο κ. Πέβκουρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.