ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Χουντής: «Επιδιώκουμε πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική»

Ν.Χουντής: «Επιδιώκουμε πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική»

Την ανάγκη δημοκρατικής αλλαγής μέσα στην ΕΕ, η οποία, όπως τόνισε, δεν μπορεί να λειτουργεί στα όρια της δημοκρατικότητας και χωρίς ουσιαστική αποδοχή της πολιτικής της από τους πολίτες της, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Χουντής.

«Για την Ελλάδα είναι βασικό και αναγκαίο θέμα η δημοκρατική αλλαγή» υπογράμμισε ο κ. Χουντής ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το Πρόγραμμα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2015, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, τότε, όπως είπε χαρακτηριστικά, που «συμπτωματικά ξεκινά η μεγάλη διαπραγμάτευση της χώρας».

«Όλοι μιλούν ότι η κρίση ανέδειξε το δημοκρατικό έλλειμμα. Στην περίοδο της κρίσης έχουν ληφθεί από τους Ευρωπαίους αποφάσεις που δεν ήταν συμβατές με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Δημιούργησαν πρόβλημα συμβατικότητας των συνθηκών. Το θέμα αυτό τέθηκε και στο στρατηγικό κείμενο “Γιούνκερ”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής. Στα θετικά της συμφωνίας του «προγράμματος Γιούνκερ», όπως είπε ο κ. Χουντής, είναι η δυνατότητα που δίνεται να ανοίξουνε οι επιχειρήσεις και αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη και παράλληλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Χουντής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό ζήτημα, τονίζοντας ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια διαφορετική πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική που αμφισβητεί την τάση που έχει η ΕΕ, και που αυτή, όπως είπε, ξεδιπλώνεται με την τελευταία επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

«Παρατηρούνται πολιτικές με στόχο να κοπεί η Ρωσία ή να είναι μονοπώλιο μόνο της Γερμανίας. Εμείς στοχεύουμε σε μια πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, γιατί πιστεύουμε ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Χουντής υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής στη διατλαντική συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό προσπαθεί να διαμορφώσει συμμαχίες, με στόχο να προστατευτούν τα ελληνικά προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης.

«Γίνεται μάχη, όχι μόνο από εμάς αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να υπάρξει διαφάνεια. Συμμετέχουμε στη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής. Πρέπει να προστατευτούν τα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης. Υπάρχουν μεγάλοι ανταγωνισμοί αλλά και ο κίνδυνος να υπερισχύσει το δίκαιο των βιομηχανιών. Στόχος μας είναι να το αποτρέψουμε αυτό» υπογράμμισε.

Έμφαση έδωσε ο κ. Χουντής και στο θέμα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, για το οποίο όπως είπε, «γίνεται μια συζήτηση για επανεξέταση» του και πρόσθεσε ότι «τα δόγματα που εισάγονται μάς κρατούν ανήσυχους». Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και στις δομές, θέλει όμως να τις αλλάξει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τη συνθήκη του Δουβλίνου 3, τόνισε ότι η χώρα μας υποστηρίζει ότι πρέπει να αλλάξει η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, ενώ σημείωσε ότι «δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις μονοπωλείται το πρόβλημα της Ιταλίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.