ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΞ: “Βραχυκύκλωμα η φωτιά στο τζαμί” – Ένταση προκαλεί η Άγκυρα

ΥΠΕΞ: “Βραχυκύκλωμα η φωτιά στο τζαμί” – Ένταση προκαλεί η Άγκυρα

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται, όπως έχει μέχρι στιγμής διακριβωθεί από την έρευνα της Πυροσβεστικής, η φωτιά του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή και όχι σε κάποια ενέργεια αγνώστων όπως προσπαθεί να εννοήσει το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφερόμενο στο γεγονός ότι άρπαξαν φωτιά ακόμα και δέντρα πλησίον του τζαμιού.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή την υπ’ αριθ. 121 σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, δήλωσε τα εξής:

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε βραχυκύκλωμα. 

Η έρευνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ολοκληρωθεί άμεσα (αρχές επόμενης εβδομάδος) οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό αλλά και για τα δένδρα του μικρού τεμένους Αλάνκουγιου.

Θα αναμέναμε, βέβαια, οι τουρκικές αρχές, που σπεύδουν να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα της υπό διενέργεια έρευνας, να επιδείκνυαν αντίστοιχη σπουδή στη διερεύνηση των κατά καιρούς περιστατικών καταστροφής ελληνορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία.

Τέλος και σε ό,τι αφορά στη Συνθήκη της Λωζάννης που διέπει το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, η Ιστορία και οι αριθμοί αποτελούν μία καθοριστική μαρτυρία για το ποιό κράτος την εφάρμοσε με συνέπεια και σεβασμό ως προς τους πολίτες του, και ποιό την καταπάτησε μεθοδικά και συστηματικά επί δεκαετίες, παραβιάζοντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα της».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει τη λύπη του για την πυρκαγιά στο τζαμί Μαχμούντ Αγά, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι προκαλεί την προσοχή το ότι προκλήθηκε ζημιά και στα δέντρα του κήπου του μικρού τεμένους Αλάνκουγιου που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το τζαμί, σημειώνοντας ότι δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτά τα δύο γεγονότα συσχετίζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπούγκιουν, η φωτιά που ξέσπασε χθες στο τζαμί της Κομοτηνής προκαλεί ερωτηματικά ενώ επισημαίνει ότι διαπιστώθηκε ότι οι κλειδωμένες πόρτες του τζαμιού ανοίχτηκαν δια της βίας. Η εφημερίδα Τουρκίγε κάνει λόγο για “ρατσιστική επιίθεση”.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής συνεχίζονται ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε υπόνοια για εμπρησμό του λατρευτικού μουσουλμανικού χώρου, ενώ τα Σώματα Ασφαλείας της Θράκης συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν προβοκατόρικη ενέργεια που θα μπορούσε να εντάσσεται σε έναν νέο τουρκικό σχέδιο “Βαριοπούλα”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.