«Στον κόσμο του» ο Ν.Δένδιας: Ακόμα θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τη Τουρκία με «έννομα αποτελέσματα» (upd)

«Στον κόσμο του» ο Ν.Δένδιας: Ακόμα θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τη Τουρκία με «έννομα αποτελέσματα» (upd)

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως οι τουρκικές άδειες για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αφήνοντας στα ελληνικά νησιά μόλις 6 ν.μ. «δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα», αφού είναι «παράνομες».

Όμως για τα «πραγματικά αποτελέσματα» όπως πχ. η καταπάτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η τουρκική κυριαρχία επί αυτής, δεν τοποθετήθηκε ο κ.Δένδιας.

Η Τουρκία εξέδωσε άδειες για έρευνες περιοχές στα 6 μίλια από ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα, βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης, ως παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

​Παράλληλα ο κ. Δένδιας προειδοποίησε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Μιλώντας από την πλευρά του για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο ενεργειών οι οποίες θα αρχίσουν να κλιμακώνονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Αυτές οι ενέργειες που κάνει η Τουρκία σε συνέχεια των άκυρων μνημονίων δεν έχουν καμία βάση. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας συμφέροντα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.