ΥΠΕΞ για διερευνητικές: «Η “μπάλα” στο γήπεδο της Τουρκίας – Πρέπει να ορίσει ημερομηνία»

ΥΠΕΞ για διερευνητικές: «Η “μπάλα” στο γήπεδο της Τουρκίας – Πρέπει να ορίσει ημερομηνία»

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρθηκε στην πιθανότητα έναρξης διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε πως δεν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη ως προς την ημερομηνία έναρξης του 61ου γύρου διερευνητικών. «Δεν έχει υπάρξει κάποια κρούση από την τουρκική πλευρά, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όσον αφορά τον ορισμό ημερομηνίας. Η Τουρκία είναι αυτή που θα πρέπει να ορίσει ημερομηνία, δεδομένου ότι η επόμενη συνάντηση, ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών, όταν γίνει, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η “μπάλα” είναι ουσιαστικά στο γήπεδο της τουρκικής πλευράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει τονίσει επανειλημμένα ότι για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές θα πρέπει να υπάρξει μια αποκλιμάκωση σε βάθος χρόνου.

Παπαϊωάννου: Σύντομα στη Βουλή η επέκταση στο Ιόνιο

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην πρόσφατη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του προεδρικού διατάγματος αναφορικά με το κλείσιμο των κόλπων και την χάραξη των οριζοντίων γραμμών στο Ιόνιο. Το σχετικό νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια θα κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα, σημείωσε.

Επίσης, σημείωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης το σχέδιο του νέου οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών και θα ψηφιστεί και αυτό λίαν συντόμως.

«Θετική η Αθήνα για Πενταμερή στο Κυπριακό»

Αναφορικά με το Κυπριακό, η ειδική απεσταλμένη του γγ των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ θα επισκεφθεί την Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αυτή τη στιγμή δεν προγραμματίζεται μετάβασή της στην Αθήνα. «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό Αθήνα και Λευκωσία και είμαστε ανοιχτοί εφόσον προσκληθούμε σε μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη, την οποία θα συγκαλέσει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες από την τουρκική πλευρά, όπως το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, παραβιάζοντας σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις στην Αμερική, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις και επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη εκφρασθεί επί του θέματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.