ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σανς – Μπακς 118-108: Εντυπωσιακός αλλά απελπιστικά μόνος ο Γιάννης

Σανς – Μπακς 118-108: Εντυπωσιακός αλλά απελπιστικά μόνος ο Γιάννης

Ένα πραγματικό βουνό καλούνται να ανέβουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του, μετά την ήττα με 118-108 από τους Φοίνιξ Σανς και το 2-0 στην σειρά των τελικών του ΝΒΑ.

Σε ένα γενικά μοιρασμένο παιχνίδι, το φαβορί πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από την ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ όσον αφορά την δεύτερη περίοδο (30-16) φτάνοντας τη διαφορά σε επίπεδα που αποδείχθηκαν απλησίαστα. Μετά την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, ο Αντετοκούνμπο έκανε τα πάντα και πετυχαίνοντας σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από την υπόλοιπη ομάδα (20/33 στην τρίτη) έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 20+ σε μία περίοδο τελικών εδώ και 25 χρόνια αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Παράλληλα, ο Έλληνας αθλητής άφησε πίσω του τους Κόμπε Μπράιαντ και Λεμπρόν Τζέιμς, οι οποίοι είχαν φτάσει τους 19 πόντους το 2010 και το 2014 αντιστοίχως.

Πρώτος στους πόντους, πρώτος και στα ριμπάουντ (42 πόντους – 12 ριμπάουντ) σε 40 λεπτά αγώναο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού, ο οποίος μοίρασε και 4 ασίστ από τις συνολικά 21 που είχαν οι Μπακς. Για τον «Greek Freak», οι «42άρα» ήταν και ρεκόρ καριέρας στα playoffs. Γενικότερα για τους Μπακς, ήταν σχεδόν άφαντος ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος είχε κάνει τρομερό πρώτο παιχνίδι (7/14 δίποντα, 5/12 τρίποντα) αλλά τώρα έμεινε σε ρηχά νερά με τρομερά ποσοστά αστοχίας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ παρά τους 17 πόντους, τις 7 ασίστ και τα 5 ριμπάουντ άργησε να πάρει μπροστά και ο Τζρου Χόλιντεϊ.

Κορυφαίοι από την πλευρά των Σανς οι συνήθεις ύποπτοι, Μπούκερ (31 πόντους – 6 ασίστ) και Πολ (23 πόντους – 8 ασίστ), ενώ τεράστια συνεισφορά είχε και ο Μπρίτζες (27 πόντους).

Πλέον οι συμπαίκτες του «Giannis» με το εις βάρος τους 2-0 και με τον τοίχο στην πλάτη καλούνται να βρουν το κάτι παραπάνω που θα δώσει παράταση στην σειρά, πριν αναδειχθεί ο πρωταθλητής στις τέσσερις νίκες.

Τα δωδεκάλεπτα: 26-29, 56-45, 88-78, 118-108

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.