ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Champions League: Δύο κρίσιμα ματς στο σημερινό πρόγραμμα – Η βαθμολογία μέχρι τώρα

Σε Μπέργκαμο και Κίεβο τα βλέμματα

Champions League: Δύο κρίσιμα ματς στο σημερινό πρόγραμμα – Η βαθμολογία μέχρι τώρα

Ξεκινάει σήμερα η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με τα βλέμματα να στρέφονται στο Μπέργκαμο και το Κίεβο, στα ματς Αταλάντα-Μάντσεστερ Γ. και Ντιναμό Κ.-Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Για τον 5ο Όμιλο, η Μπαρτσελόνα (3η, 3 βαθμοί) ταξιδεύει στο Κίεβο, με τον Σέρχι Μπαρχουάν στον πάγκο της -μετά την απόλυση του Ολλανδού Ρόναλντ Κούμαν-, έχοντας πίσω της μια «άγευστη» ισοπαλία κόντρα στην Αλαβές (1-1) στη La Liga. Οι Καταλανοί, που στην Ουκρανία πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν βαθμούς αν θέλουν να προκριθούν, θα χρειαστεί να αγωνιστούν χωρίς τον τραυματία Ζεράρ Πικέ και τον Σέρχιο Αγουέρο, που διαγνώστηκε με καρδιακές αρρυθμίες. Η Μπάγερν, ομάδα με την κορυφαία επίθεση (12 γκολ) αλλά και την καλύτερη άμυνα (δεν έχει δεχθεί γκολ, όπως και η Γιουβέντους), γνωρίζει ότι μπορεί να περάσει από απόψε στην επόμενη φάση, εάν επαναλάβει τη νίκη της προηγούμενης (3ης) αγωνιστικής -αδιαφορώντας για το σκορ- επί της Μπενφίκα, αυτή τη φορά στο Μόναχο.

Στον 6ο Όμιλο, η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η τέταρτη Γιουνγκ Μπόις χωρίζονται με μόνο τρεις βαθμούς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1η, 6 βαθμοί) πέρασε μια περίοδο ισχυρών αναταράξεων. Όμως ο προπονητής της, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος παραμένει στη θέση του, έχει ένα ατού που δεν έχει η Μπαρτσελόνα, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν πρωταγωνιστής το Σάββατο στη νίκη (3-0) απέναντι στη Τότεναμ στο Λονδίνο για την Premier League. Όμως στο Champions League, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αφού η Αταλάντα, την οποία θα επισκεφτεί στο Μπέργκαμο, είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω (3η, 4 βαθμοί). Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βρεθούν στο Μπέργκαμο, όπου η ομάδα της Serie A θα αναζητήσει εκδίκηση για την ήττα με 3-2 στις καθυστερήσεις στο «Old Traford» -ενώ είχε προηγηθεί με 2-0-, έχοντας μετά την επίσκεψη στη Βιγιαρεάλ, σε μια επανάληψη του τελικού του UEFA Europa League της περασμένης σεζόν. Μεταξύ τους (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αταλάντα) υπάρχει η Βιγιαρεάλ (2η, 4 βαθμοί), που θα υποδεχθεί τη Γιουνγκ Μπόις (4η, 3 βαθμοί), την οποία συνέτριψε στη Βέρνη στο προηγούμενο παιχνίδι (4-1), επιχειρώντας, με μία νέα νίκη, να κάνει ένα βήμα πρόκρισης.

Όλα ανοιχτά είναι στον 7ο Όμιλο, με την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ να δοκιμάζεται στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και τη Σεβίλλη να υποδέχεται τη Λιλ. Τέλος, για τον 8ο Όμιλο, η Γιουβέντους, που δεν τα πηγαίνει καλά στη Serie A, βρίσκει παρηγοριά στο Champions League, όπου βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της (9 βαθμοί). Η «γηραιά κυρία» γνωρίζει ότι μία νέα επιτυχία απόψε με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (3η, 3 βαθμοί), την οποία κέρδισε στη Ρωσία (1-0), θα της δώσει το εισιτήριο για τους «16». Πίσω της, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι (2η, 6 βαθμοί) πρέπει να κερδίσει τη Μάλμε (4η, χωρίς βαθμό), όπως και στον πρώτο αγώνα (4-0), για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Champions League: Πρόγραμμα και βαθμολογίες
Τρίτη 2 Νοεμβρίου (22:00)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν-Μπενφίκα
Ντιναμό Κιέβου-Μπαρτσελόνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Μπάγερν Μ. 9
Μπενφίκα 4
Μπαρτσελόνα 3
Ντιναμό Κιέβου 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ-Γιουνγκ Μπόις
Αταλάντα-Μάντσεστερ Γ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Μάντσεστερ Γ. 6
Βιγιαρεάλ 4
Αταλάντα 4
Γιουνγκ Μπόις 3

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλλη-Λιλ
19:45 Βόλφσμπουργκ-Σάλτσμπουργκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Σάλτσμπουργκ 7
Σεβίλλη 3
Λιλ 2
Βόλφσμπουργκ 2

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους-Ζενίτ
19:45 Μάλμε-Τσέλσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Γιουβέντους 9
Τσέλσι 6
Ζενίτ 3
Μάλμε 0

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου (22:00)

1oς ΟΜΙΛΟΣ

Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Σίτι-Κλαμπ Μπριζ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Παρί Σεν Ζερμέν 7
Μάντσεστερ Σίτι 6
Κλαμπ Μπριζ 4
Λειψία 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Μίλαν-Πόρτο
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Λίβερπουλ 9
Ατλέτικο Μαδρίτης 4
Πόρτο 4
Μίλαν 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ-Αγιαξ
Σπόρτινγκ Λ.-Μπεσίκτας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Άγιαξ 9
Ντόρτμουντ 6
Σπόρτινγκ Λισ. 3
Μπεσίκτας 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Ρεάλ-Σαχτάρ Ντονέτσκ
Σέριφ Τιρασπόλ-Ίντερ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σερίφ Τιρασπόλ 6
Ρεάλ Μαδρίτης 6
Ίντερ 4
Σαχτάρ Ντόνετσκ 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.