ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για Πανιώνιο- Κέρδισε με 2-0 την Γκόριτσα στην Νέα Σμύρνη

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για Πανιώνιο- Κέρδισε με 2-0 την Γκόριτσα στην Νέα Σμύρνη

Οι κυανέρυθροι χάρη σε δύο γκολ του Σαμέντ Γεσίλ επικράτησαν με σκορ 2-0 των Σλοβένων στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ενόψει του επαναληπτικού σε μία εβδομάδα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία για μεγαλύτερο σκορ, με τον τερματοφύλακα Σόρτσαν της Γκόριτσα να σώζει σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του.

Η ενδεκάδα του Πανιωνίου για τον αγώνα με την Γκόριτσα

Πως παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Χατζησαφί, Οικονόμου, Μπανανά και Βλάχο. Ως αμυντικά χαφ επέλεξε τους Κόρμπο και Σαββίδη, μπροστά τους Μασούρα από αριστερά, Λάμπρου από δεξιά και στο κέντρο ο Μασούντ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γεσίλ.

Δυνατό ξεκίνημα και γρήγορο γκολ για τον Ιστορικό

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε για το γκολ που θα τον βάλει μπροστά στο σκορ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσπαθούσε κυρίως με μπαλιές του Μασούντ στην πλάτη της άμυνας των Σλοβένων. Στο 12’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή της, όταν ο Γεσίλ έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, βρήκε τον χώρο να σουτάρει και με δυνατό τελείωμα στην αριστερή γωνία του Σόρτσαν έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου που συνέχισαν να βρίσκονται στην επίθεση και στο 16’ έχασαν την ευκαιρία και για δεύτερο τέρμα όταν ο Λάμπρου έκανε ωραία ντρίμπλα έξω από την περιοχή όμως το τελείωμα του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Έψαξε και το δεύτερο…

Ο Πανιώνιος έδειχνε δεδομένης της χρονικής περιόδου που βρισκόμαστε αλλά και της πολύ υψηλής θερμοκρασίας, να έχει αρκετά καλά τρεξίματα και να έχουν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 22’ ο Μασούρας υποδέχθηκε την μπάλα μετά από πάσα του Μασούντ, έκανε το δυνατό σουτ όμως ο τερματοφύλακας της Γκόριτσα απομάκρυνε με τις γροθιές. Ο Μιχάλης Γρηγορίου βλέποντας πως η Γκόριτσα είχε αμυντικές αδυναμίες ζητούσε από τα πλάγια μπακ του να ανεβαίνουν περισσότερο προκειμένου να δημιουργήσουν ρήγματα.

Στο 35’ ο Πανιώνιος έφτασε μία ανάσα από το 2-0 όταν ο Λάμπρου μπήκε ωραία στην μεγάλη περιοχή και γύρισε παράλληλα όμως ο Μασούρας από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σορτσάν. Ο τερματοφύλακας των Σλοβένων ήταν αυτός που έσωσε την ομάδα του και τρία λεπτά αργότερα σε ωραία κεφαλιά του Μπανανά μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζησαφί.

Αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Πανιώνιο

Με τη συμπλήρωση των 45’ του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες όταν ο Κάφτσιτς έκανε το λάθος, ο Γεσίλ του έκλεψε την μπάλα και λίγο πριν μπει στην περιοχή ο αμυντικός της Γκόριτσα τον ανέτρεψε αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μασούντ στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος με τον Πανιώνιο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0 αλλά και με αριθμητικό πλεονέκτημα ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου καθώς μόλις στο 47’ ο Γεσίλ με σουτ μέσα από την περιοχή πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σορτσάν και την έστειλε στα δίχτυα για να διπλασιάσει τόσο τα δικά του τέρματα όσο και αυτά της ομάδας του.

Στο 57΄ οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο όταν κέρδισαν ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο λίγο έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, ο Τσέρτσε το εκτέλεσε πολύ ωραία και ανάγκασε τον Κότνικ να πραγματοποιήσει μία πολύ δύσκολη επέμβαση. Στο 67’ ο Μασούντ κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή της Γκόριτσα, με τον Ιρανό να το εκτελεί ο ίδιος και τον Σορτσάν για μία ακόμα φορά να σώζει την ομάδα του με εντυπωσιακή απόκρουση. Η άμυνα των Σλοβένων έδειχνε να μην έχει απάντηση στις ατομικές ενέργειες του Γεσίλ καθώς ο επιθετικός του Πανιωνίου στο 71’ έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν απάντηση στα δύο γκολ του Πανιωνίου αλλά και την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να κατεβάζει «στροφές» ενόψει του επαναληπτικού. Έτσι, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι με τον Ιστορικό να νικάει με 2-0 και να ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα στη Σλοβενία με ένα σαφές προβάδισμα πρόκρισης στις αποσκευές του.

Oι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κότνικ, Χατζησαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου (90’+2’), Μασούντ (78’ Ντουρμισάι), Μασούρας, Γεσίλ (82’ Ταπόκο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γκόριτσα: Σορτσάν, Κελτσέρ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (46’ Τσουρκ), Κόλεντς (46’ Μάρινιτς), Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν, Κάβσιτς, Γιογκάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.