ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Roland Garros: Ναδάλ, ο «βασιλιάς» του χώματος – Σήκωσε το 12ο και έγραψε ιστορία

Roland Garros: Ναδάλ, ο «βασιλιάς» του χώματος – Σήκωσε το 12ο και έγραψε ιστορία

Ο Ράφα Ναδάλ δεν έχει αντίπαλο στο χώμα και φρόντισε να το δείξει και στον φετινό τελικό του Roland Garros. Ο «βασιλιάς» του χώματος υπέταξε για δεύτερη σερί χρονιά τον εξαιρετικό Ντομινίκ Τιμ στον τελικό, επικρατώντας με 3-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1, 6-1) σε τρεις ώρες.

Ο Ισπανός τενίστας κατέκτησε το 12ο γαλλικό Grand Slam (σ.σ. έχει τις περισσότερες κατακτήσεις Roland Garros από κάθε άλλο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος) της καριέρας του και το 18ο συνολικά, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία, καθώς μετράει πλέον 12 νίκες σε ισάριθμους τελικούς στο Παρίσι, με συνολικό ρεκόρ 93-2!

O Ναδάλ έγινε ακόμα ο 3ος μεγαλύτερος σε ηλικία πρωταθλητής του Roland Garros (μετά τους Andres Gimeno και Ken Rosewall), καθώς και ο 4ος παίκτης στην ιστορία της open era που έχει 4 Grand Slam τίτλους μετά τα 30, ισοφαρίζοντας το κορυφαίο ρεκόρ, που μοιράζονται οι Φέντερερ, Rod Laver και Rosewall.

Ο εξαιρετικός Ντομινίκ Τιμ μπόρεσε να του βάλει δύσκολα μόνο στα δύο πρώτα. Κατάφερε, μάλιστα, να κατακτήσει το δεύτερο σετ με 7-5 και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (1-1), αλλά αυτό ήταν μάλλον και το… μοιραίο λάθος του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ναδάλ «αγρίεψε» και διέλυσε τον Αυστριακό με συνοπτικές διαδικασίες. Του πήρε για… πλάκα τα άλλα δύο σετ με 6-1 κι έφτασε δια περιπάτου στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.