Euro 2020: Τα… «χρειάστηκε» η Σουηδία στο τέλος – Νίκη-πρωτιάς με 3-2 επί της Πολωνίας

Euro 2020: Τα… «χρειάστηκε» η Σουηδία στο τέλος – Νίκη-πρωτιάς με 3-2 επί της Πολωνίας

Η Σουηδία είχε τη νίκη στα χέρια της, όμως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προσπάθησε να την “κλέψει” με τον Κλάεσον να χαρίζει το τρίποντο με 3-2 επί της Πολωνίας.

Οι Σκανδιναβοί ξεκίνησαν με το μαχαίρι στα δόντια και μόλις στο 2ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν το τιμόνι του παιχνιδιού στα χέρια τους.

Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ με όμορφη ατομική ενέργεια και με τους Πολωνούς να τον μαρκάρουνε με τα…μάτια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έβαλε μπροστά στο σκορ (1-0) με το «καλησπέρα» τη Σουηδία.

Το γρήγορο γκολ δεν άλλαξε το σκηνικό της αναμέτρησης, με την ομάδα του Γιάνε Άντερσον να διατηρεί τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Την καθολική υπεροχή των Σουηδών ήρθε να «σπάσει» η απίστευτη διπλή ευκαιρία των Πολωνών στο 17΄.

Μοιραίος παίκτης ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ο οποίος σε δύο περιπτώσεις στην ίδια φάση, έστειλε από θέσεις βολής με ισάριθμες – διαδοχικές – κεφαλιές την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (!) σε μια φάση που θα «στοιχειώνει» για πολύ καιρό τόσο τον ίδιο, όσο και τους συμπατριώτες του.

Η Σουηδία δεν πτοήθηκε από τη διπλή (σούπερ) ευκαιρία των Πολωνών να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Συνέχισαν να έχουν την κατοχή, να πιέζουν και να πατούν καλύτερα στο χορτάρι.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Πάουλο Σόουζα έψαχνε τους ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Όλσεν, ο οποίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ημιχρόνου έδειξε τα σπουδαία αντανακλαστικά του και σταμάτησε με εντυπωσιακή απόκρουση ευθύβολο σουτ του Ζιελίνσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Δυνατά ξεκίνησαν στην επανάληψη οι Πολωνοί στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στο ματς και να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον Ρόμπιν Όλσεν.

Ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πρόσθεσε δύο ακόμα (σωτήριες) επεμβάσεις στο ενεργητικό του έπειτα από on target σουτ των Ζιελίνσκι (47΄) και Κριχόβιακ (52΄).

Η πρώτη τελική των Σουηδών στο β΄ημίχρονο καταγράφηκε στο 50΄όταν σουτ του Κουάισον απέκρουσε ο Σέζνι.

Οι Σουηδοί ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στο 59΄. Ο Κουλουσέφσκι που αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του Γιάνε Άντερσον διένυσε το μισό γήπεδο και το κατάλληλο τάιμινγκ έστρωσε την μπάλά στον Φόρσμπεργκ ο οποίος με «ξερό» σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα…συστημένη στα δίχτυα (2-0).

Οι Πολωνοί απέκτησαν ξανά σφυγμό στο 61΄με ένα γκολ που έφερε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Λεβαντόφσκι. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου από θέση διαγώνια μέσα στη μεγάλη περιοχή έφερε την μπάλα στο δεξί και με χάρμα – οφθαλμών εκτέλεση έστειλε την μπάλα να…αναπαυτεί στην εστία του Όλσεν (2-1).

Το παιχνίδι απέκτησε τρομερό ρυθμό και στο 65΄ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ζβίετσκο για τους Πολωνούς με τον σκόρερ να βρίσκεται οριακά σε θέση οφσάιντ.

Ο Λεβαντόφσκι με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 84΄ισοφάρισε το σκορ (2-2) κι έκανε το παιχνίδι – θρίλερ στα τελευταία λεπτά.

Οι Πολωνοί τα έπαιξαν όλα για όλα, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση του Euro σε ένα απίστευτο ματς με τον Κλάεσον να τους δίνει τη χαριστική βολή στο 94΄ και να διαμορφώνει το τελικό 3-2 υπέρ των Σουηδών.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (68΄Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (77΄Κλάεσον), Κουάισον (55΄Κουλουσέφσκι), Ίσακ (68΄Μπεργκ).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (61΄Ζβίετσοκ), Κριχόβιακ (78΄Πλακέτα), Κλιχ (73΄Κοζλόφσκι), Πούχαζ (46΄Φρανκόφσκι), Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.