ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Τόνι Κρόος: Αποσύρεται από την ενεργό δράση μετά το Euro 2024

«Κρεμάει τα παπούτσια του» μετά από 10 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τόνι Κρόος: Αποσύρεται από την ενεργό δράση μετά το Euro 2024

O Τόνι Κρόος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Εθνική Γερμανίας για το Euro 2024.

Το συμβόλαιο του Γερμανού μέσου με τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρωνόταν το επόμενο διάστημα και ενώ τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι το πιο πιθανό ήταν να ανανεώσει με τη «βασίλισσα» για άλλον έναν χρόνο, ο ίδιος, σε μια απόφαση-έκπληξη, έκανε γνωστό ότι θα σταματήσει να αγωνίζεται.

Ουσιαστικά, ο Τόνι Κρόος θα αγωνιστεί στο επερχόμενο Eurο με την Εθνική Γερμανίας και στη συνέχεια θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Γερμανός διεθνής ανακοίνωσε το φινάλε, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«17 Ιουλίου 2014. Η ημέρα της παρουσίασής μου από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ημέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Τη ζωή μου ως ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως εμένα ως άνθρωπο. Ήταν η αρχή ενός κεφαλαίου στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου. Μετά από 10 χρόνια, στο τέλος της σεζόν, αυτό το κεφάλαιο φτάνει στο τέλος του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το τρομακτικά επιτυχημένο διάστημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους όσους με καλωσόρισαν με την καρδιά τους και με εμπιστεύτηκαν. Αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω ειδικά εσάς, τους Μαδριδίστας, για τη ζεστασιά και την αγάπη από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα.

Την ίδια ώρα η απόφασή μου σημαίνει ότι η καριέρα μου ως ενεργός ποδοσφαιριστής θα ολοκληρωθεί μετά το Euro το καλοκαίρι. Όπως έλεγα πάντα: Η Ρεάλ θα είναι η τελευταία μου ομάδα. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που στο μυαλό μου βρήκα τη σωστή στιγμή για την απόφασή μου, αλλά και που μπόρεσα να το αποφασίσω μόνος μου. Φιλοδοξία μου ήταν πάντα να τελειώσω την καριέρα μου όταν θα έφτανα στο κορυφαίο επίπεδο των εμφανίσεών μου.

Από τώρα; και στο εξής μόνο μια σκέψη περνάει από το μυαλό μου: πάμε για τα 15 Τσάμπιονς Λιγκ! HALA MADRID Y NADA MAS».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Η καριέρα του Τόνι Κρόος, μόνο ως «ονειρεμένη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς σε αυτή κατέκτησε συνολικά πέντε Champions League, έξι Παγκόσμια Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα Γερμανίας, τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, πέντε σούπερ Καπ Ευρώπης, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Γερμανίας το 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.