ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νίκησε η ΑΕΚ (2-0) τον Παναιτωλικό, δίχασε ο Τζιμπούρ τον κόσμο.

Νίκησε η ΑΕΚ (2-0) τον Παναιτωλικό, δίχασε ο Τζιμπούρ τον κόσμο.

Η ΑΕΚ πιστοποίησε την ανοδική της πορεία η ΑΕΚ. Μετά το «διπλό» στην Κομοτηνή, η Ένωση συνέχισε τις επιτυχίες, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

H ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έκανε το καθήκον της, ικανοποιώντας με την απόδοση της κυρίως από το 69′ και μετά, όταν μπήκε στο ματς ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός πήρε την σκυτάλη από τον Γιόχανσον, που ήταν ο κορυφαίος και σκόρερ του 1-0, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα για το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις κέρδισε πέναλτι -το οποίο έχασε ο Μάνταλος- έχοντας και μια ευκαιρία για να σκοράρει. 

Στην 2η θέση πλέον αναρριχήθηκε η ομάδα του Ουρουγουανού, που «έχασε» τον Θέσαρ Άρθο με τραυματισμό στο φινάλε της αναμέτρησης. 

Αρκετά καλά διαβασμένος, ως προς το 4-3-3 της ΑΕΚ, μπήκε στο γήπεδο ο Παναιτωλικός. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μέτρα στην «Ένωση» και με διπλή ζώνη άμυνας δεν την άφησαν να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Η προσαρμογή της ομάδας του Πογέτ ήταν άμεση, αφού ο Μάνταλος με τον Γιόχανσον έδωσαν σημαντικές βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να βγουν τρεις καθαρές φάσεις μέχρι το 20’. Πρώτα με τον Σουηδό, εν συνεχεία με τον Μάνταλο και τελευταίο τον Ντίντακ. 

Παρότι όλα έδειχναν πως πήγαιναν καλά για τους κιτρινόμαυρους, ο Γιάννης Μαντζουράκης «έσφιξε» την άμυνα κι έτσι η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα μόνο με κάθετες μπάλες, που εξουδετερώνονταν εύκολα. Η Ένωση, χωρίς να ενοχληθεί καθόλου στα μετόπισθεν, ανέβασε τις γραμμές της στο φινάλε του ημιχρόνου και ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε. Ο Γιόχανσον τρύπωσε στην «καρδιά» της άμυνας και με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου, άνοιξε το σκορ λίγο πριν την… εκπνοή του ημιχρόνου. 

Τα λεπτά περνούσαν και ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε παρά να ανεβάσει τις γραμμές του για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι αλλαγές του Ουρουγουανού έκαναν την Ένωση πιο ευέλικτη στις αντεπιθέσεις κι έτσι ήρθε και το γκολ… της νίκης, με τον Τζιμπούρ να γίνεται δημιουργός και ο Πλατέλλας σκόρερ (74′). Από εκεί και πέρα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Μάλιστα θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί αφού δεν δέχτηκαν και τρίτο τέρμα στο φινάλε.,

Ο Ράφικ Τζiμπούρ κέρδισε πέναλτι, έπειτα από παράβαση του Μάκου και η κερκίδα πήρε… φωτιά. Όχι όμως, επειδή η Ένωση πλησίαζε και σε τρίτο γκολ! Οι οργανωμένοι άρχιζαν να αποδοκιμάζουν έντονα τον Αλγερινό επιθετικό όταν κατάλαβαν, πως αυτός θα ήταν ο παίκτης που θα αναλάμβανε την εκτέλεση. Κάπου εκεί ήρθε και η αντίδραση από τους υπόλοιπους οπαδούς των κιτρινόμαυρων, που προκειμένου να εμψυχώσουν τον «τρομοκράτη», φώναζαν ρυθμικά το όνομά του: «Τζιμπούρ-Τζιμπούρ». Για την… ιστορία, το πέναλτι εκτελέστηκε από τον Μαντάλο, με τον Κυριακίδη να το αποκρούει στη γωνία του.

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου). Έδειξε σωστά την κόκκινη κάρτα στον Πάουλο στο 87΄.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Ντίντακ, Άρθο (85’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε (60’ Πλατέλλας), Αραβίδης (69’ Τζιμπούρ) 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (80’ Ζαρκάδας), Κούσας, Μάκος, Μάρτιν, Παπάζογλου, Πάουλο, Ουαρντά (68’ Κουτρομάνος), Βιγιαφάνες, Κάπελ (58’ Ρουσκουγιέδα), Μαρκόφσκι 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.