ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Βαριά» ήττα για τον Παναθηναϊκό με 3-2: Πλήρωσε τα λάθη του Μπρινιόλι και έδωσε καθοριστική νίκη στον Ατρόμητο

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και το «πλήρωσε»

«Βαριά» ήττα για τον Παναθηναϊκό με 3-2: Πλήρωσε τα λάθη του Μπρινιόλι και έδωσε καθοριστική νίκη στον Ατρόμητο

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην έδρα του Ατρομήτου με 3-2 και έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League.

Το αποτέλεσμα αυτό διατήρησε τον Παναθηναϊκό στους 31 βαθμούς και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ να τον προσπεράσει (στο +1 οι Θεσσαλονικείς). Στην πρώτη θέση μπορεί να ανέβει η ΑΕΚ (30 β.) εάν νικήσει τη Δευτέρα τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Το «τρίποντο» αυτό ανέβασε τους Περιστεριώτες στους 15 βαθμούς.

Μετά από ένα πολύ νευρικό ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να κερδίζει «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια φάση στα καρέ του Τσιντώτα. Ο Ατρόμητος αμύνθηκε με διπλή ζώνη άμυνας και έψαξε κάποια βαθιά μπαλιά για να «πατήσει» στην περιοχή του Μπρινίλο, χωρίς αποτέλεσμα.

Το ματς κύλησε σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Η πρώτη του μεγάλη φάση ήρθε στο 31’ και χάθηκε από πλευράς Ατρομήτου! Ο Κούντε σέντραρε από δεξιά, ο Βαλένσια έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπρινιόλι έδιωξε με το ένα χέρι.

Η φάση αυτή… ξύπνησε τον Παναθηναϊκό. Στο 34’ ο Κώτσιρας έκανε ωραία κάθετη προς τον Παλάσιος που βγήκε τετ α τετ έκανε το πλασέ με τον Τσιντώτα να διώχνει τη μπάλα. Αυτή έφτασε στον Βιλένα μετά από πάσα του Μαντσίνι που έκανε το σουτ αλλά η άμυνα του Ατρόμητου έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά, ο Χουάνκαρ έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στον Παλάσιος που βγήκε μπροστά από τον Κεσχρίντα, αυτός τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο Περιστέρι (0-1).

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όμως, ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση, με ένα… δώρο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού “κοιμήθηκε” σε μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κουντέ, ο Μπρινιόλη δεν συνεννοήθηκε σωστά με τους συμπαίκτες του, έκανε τραγική έξοδο και ο Έντερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας στην ουσία κακό κοντρόλ αντί για πλασέ, με τον Ιταλό πορτιέρε να είναι εκτός τέρματος.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και το… πλήρωσε. Μετά από γέμισμα του Ασεβέδο από αριστερά, ο Βέργος νίκησε τον Γεβντάι στη «μονομαχία» πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μπρινιόλι να έχει μια ακόμα κακή αντίδραση.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αντιδράσει και στο 54’ ο Παλάσιοςδεν μπόρεσε να πιάσει όπως θα ήθελε την κεφαλιά – ψαράκι, από μπαλιά του Μαντσίνι. Ο Ατρόμητος όχι μόνο δεν «μαζεύτηκε» στην άμυνά του, αλλά έφτασε στο 3-1. Έντερ και Ρομπάιγ, συνδυάστηκαν, ο δεύτερος βγήκε τετ α τετ από τα δεξιά με τον Μπρινιόλι -που έκανε έξοδο, αλλά τελικά σταμάτησε και δεν έφτασε στην μπάλα- έκανε το “σκαφτό” πάνω από τον Ιταλό πορτιέρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του «τριφυλλιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πίεσε για να μειώσει στο σκορ και κατάφερε να φτάσει στο τελικό 3-2 στο 90+2’ με νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη (έκανε χέρι ο Ντε Μποκ σε εκτέλεση κόρνερ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.