ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Επίσημα στην Ελλάδα ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ

Η FIBA ανακοίνωσε τις διοργανώτριες χώρες για τα προολυμπιακά τουρνουά

Επίσημα στην Ελλάδα ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ

Στην Ελλάδα θα γίνει ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά, με τη FIBA να ανακοινώνει κι επίσημα ότι η Εθνική μπάσκετ θα διεκδικήσει εντός έδρας, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαζί με τη Λετονία, την Ισπανία και το Πουέρτο Ρίκο, η Ελλάδα θα είναι μία από τις οικοδέσποινες των Προολυμπιακών τουρνουά, δίνοντας την ευκαιρία στην Εθνική μπάσκετ, που αναμένεται να έχει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ της, να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι αγώνες αναμένεται να γίνουν στο ΣΕΦ του Φαλήρου, ενώ σήμερα το βράδυ (27/11, 20:00) θα γίνει η κλήρωση για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε κάθε τουρνουά, διεκδικώντας το μοναδικό “εισιτήριο” για το Παρίσι, από κάθε ένα από αυτά.

Η ανακοίνωση της FIBA

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA επιβεβαίωσε τους οικοδεσπότες των ανδρών των Ολυμπιακών Προκριματικών Τουρνουά της FIBA 2024.

Στις Εθνικές Ομοσπονδίες της Ελλάδας, της Λετονίας, του Πουέρτο Ρίκο και της Ισπανίας απονεμήθηκαν τα δικαιώματα φιλοξενίας των τεσσάρων Προκριματικών Ολυμπιακών Τουρνουά της FIBA, τα οποία θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου 2024, στις πόλεις Πειραιά, Ρίγα, Σαν Χουάν και Βαλένθια. .

Συνολικά 24 ομάδες θα αγωνιστούν σε τέσσερα Προκριματικά Ολυμπιακά Τουρνουά της FIBA το 2024. Δεκαεννέα ομάδες προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA 2023, το οποίο διεξήχθη στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες που απαρτίζουν τη διοργάνωση ήταν οι νικητές των Ολυμπιακών Προκριματικών Τουρνουά της FIBA που διεξήχθησαν τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Ο νικητής κάθε Ολυμπιακού Προκριματικού Τουρνουά FIBA 2024 θα διεκδικήσει το εισιτήριό του για το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, συμπληρώνοντας τις επτά ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA 2023, καθώς και την διοργανώτρια χώρα, τη Γαλλία .

Η επίσημη τελετή κλήρωσης για τα Προκριματικά Ολυμπιακά Τουρνουά της FIBA 2024 θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Patrick Baumann House of Basketball, στην έδρα της FIBA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.