ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

MotoGP: Νικητής ελέω Π.Μπανάια ο Μ.Βινιάλες – Ο 6ος διαφορετικός στους πρώτους 7 αγώνες της σεζόν (βίντεο)

MotoGP: Νικητής ελέω Π.Μπανάια ο Μ.Βινιάλες – Ο 6ος διαφορετικός στους πρώτους 7 αγώνες της σεζόν (βίντεο)

Ο Μάβερικ Βινιάλες κέρδισε την Εμίλια Ρομάνα και βρίσκεται πλέον στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος, για να γίνει αυτό χρειάστηκε το λάθος του Πέκο Μπανάια.

Ο Βινιάλες ξεκίνησε τον αγώνα, όμως μετά τους πρώτους γύρους είδε τον Πέκο Μπανάια να τον προσπερνά και να χάνεται στο βάθος κάνοντας διαφορά 2+ δευτερολέπτων.

Το πράγμα έδειχνε να ‘χει τελειώσει, όμως ο Πέκο 7 γύρους πριν το τέλος και χωρίς καμία πίεση αποφάσισε ν’ ανεβάσει αυτή των ανθρώπων της Pramac: έπεσε, χαρίζοντας την πρώτη θέση στον Βινιάλες.

Ο αναβάτης της Yamaha είπε «ευχαριστώ» και πέτυχε την πρώτη του νίκη το 2020.

Παράλληλα, έγινε ο 6ος διαφορετικός νικητής στους 7 πρώτους αγώνες της σεζόν!

Πίσω από τον Ισπανό τερμάτισε ο (εκπληκτικός και πάλι) Ζοάν Μιρ, που δύο περάσματα πριν το τέλος «σφήνωσε» την Suzuki του ανάμεσα σε Εσπαργκαρό και Κουαρταραρό, τους έστειλε για… βρούβες και πήγε πανάξια ακόμα ένα βάθρο, μένοντας ολοζώντανος στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Εσπαργκαρό είδε και τον Κουαρταραρό να τον περνάει, όμως ο Γάλλος της Petronas δεν έκανε το long lap με το οποίο τιμωρήθηκε και «έφαγε» ποινή 3 δευτερολέπτων στο τέλος, με αποτέλεσμα να τερματίσει 4ος και ο Πολ να ανέβει στο βάθρο.

Ολιβέιρα, Νακαγκάμι, Άλεξ Μάρκεθ (ανεβαίνει σιγά-σιγά…), Ντοβιτσιόζο (πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα ένας μετρίως μέτριος αγώνας), Μορμπιντέλι και Πετρούτσι συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Βαλεντίνο Ρόσι που είχε πτώση νωρίς και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία να τερματίσει στην πεντάδα.

Βινιάλες, λοιπόν και… όλα πόπα. Το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει το πιο λαμπερό του αστέρι, τον Μαρκ Μάρκεθ που είναι εκτός λόγω τραυματισμού, όμως έχει κάτι που είχε λείψει σε όλους τους φαν των δύο τροχών: σασπένς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.