ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νοθεία στη βενζίνη με νέφτι & νερό: Τι πρέπει να προσέχετε γιατί μπορεί να καταστραφεί ο κινητήρας (βίντεο)

«Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους. Είναι αδύνατον!»

Νοθεία στη βενζίνη με νέφτι & νερό: Τι πρέπει να προσέχετε γιατί μπορεί να καταστραφεί ο κινητήρας (βίντεο)

Την ώρα που η τιμή της βενζίνης και γενικά των καυσίμων έχει πάρει την ανιούσα, πολλοί είναι οι «απατεώνες» που νοθεύουν την βενζίνη για να ρίξουν τις τιμές. 

Όπως είπε μηχανολόγος-μηχανικός νοθεύουν τα καύσιμα και πωλούν βενζίνη με νέφτι ή με νερό προκειμένου στη συνέχεια να πωλούν σε χαμηλότερη τιμή, σε μια περίοδο που η ακρίβεια «σαρώνει».

«Είναι ένα διάλυμα βενζίνης με διαλύτη χρωμάτων, το γνωστό νέφτι» είπε ο μηχανολόγος – μηχανικός Γιώργος Καραμέρης, δείχνοντας ένα από τα δύο μπουκάλια με τη νοθευμένη βενζίνη που εντόπισε σε ρεζερβουάρ αυτοκινήτων τις προηγούμενες ημέρες.

Το δεύτερο μπουκάλι, έχει μέσα νερό με κάποιου είδους διαλύτη. Εξηγεί ότι υγρά μέσα στα δύο μπουκάλια έχουν διαχωριστεί, λόγω του διαφορετικού βάρους τους.

Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι πηγαίνουν στα βενζινάδικα που φουλάρουν τα οχήματά τους εδώ και χρόνια τα οποία και εμπιστεύονται ακόμα και αν η βενζίνη κοστίζει λίγα λεπτά παραπάνω.

«Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους. Είναι αδύνατον!», δηλώνει οδηγός.

«Το φοβόμαστε αλλά εμπιστευόμαστε χρόνια αυτό το πρατήριο και δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι επιλήψιμο», ενώ άλλος οδηγός λέει «Πηγαίνω σε αυτόν που εμπιστεύομαι!».

Τα περιστατικά νοθείας ωστόσο, αυξάνονται και οι Αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βάλουν λουκέτο σε όλους τους επιτήδειους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο πρατηριούχων Αττικής Μαρία Ζάγκα, πέρσι έγιναν 11 καταγγελίες στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για λαθρεμπόριο καυσίμων και 5 για νοθεία καυσίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το να πιάσετε κάποιον που νοθεύει ή έχει ”πειραγμένες” αντλίες υπάρχει δόλος. Είναι ξεκάθαρο. Να του βάλετε το μεγαλύτερο πρόστιμο δεν τους ενδιαφέρει γιατί βγάζουν τεράστια ποσά», τονίζει η κυρία Ζάγκα και ζητεί σε τέτοιες περιπτώσεις να μπαίνει λουκέτο στα πρατήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.