ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πρεμιέρα για το νέο Ford Puma – Έρχεται άμεσα και στην Ελλάδα

Το Ford Puma ανανεώθηκε δίνοντας έμφαση στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και τις νέες τεχνολογίες

Πρεμιέρα για το νέο Ford Puma – Έρχεται άμεσα και στην Ελλάδα

Το Ford Puma ανανεώθηκε και με όπλο τον fun to drive χαρακτήρα του και τις προηγμένες τεχνολογίες έρχεται για να παραμείνει ένας από τους πλέουν υπολογίσιμους ανταγωνιστές στην κατηγορία των B-SUV.

Η Ford αποκάλυψε το νέο Puma, μια εξέλιξη υψηλής τεχνολογίας του δημοφιλέστερου επιβατικού μοντέλου της αμερικανικής φίρμας στην Ευρώπη, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερο στιλ και τεχνολογίες αιχμής.

Μπορεί να μετρά περίπου πέντε χρόνια στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, από τη στιγμή που επαναλανσαρίστηκε ως SUV, εντούτοις όμως η σχεδίαση του ήταν αρκούντως σύγχρονη και νεανική.

Κάτι που επιδεινώνεται και από το ότι η facelift εκδοχή του, εξωτερικά τουλάχιστον έχει δεχθεί μικρές, σχεδόν ανεπαίσθητες αισθητικές παρεμβάσεις. Τι έχει αλλάξει; Η φωτεινή υπογραφή των LED εμπρός φωτιστικών σωμάτων, αλλά και το σήμα του μπλε οβάλ που πλέον είναι τοποθετημένο στην μάσκα του αυτοκινήτου. Φυσικά, ανάλογα με τις εκδόσεις εξοπλισμού (Titanium, ST-Line, ST-Line X και ST Powershift) υπάρχουν οι εκάστοτε τροποποιήσεις.

Η έκδοση ST φερειπείν είναι αισθητά πιο επιθετική από τις λοιπές (είναι σπορ, γιατί να το κρύψει άλλωστε), διαθέτοντας μεταξύ άλλων διπλή απόληξη της εξάτμισης αλλά και μία ευδιάκριτη αεροτομή.

Σε αντίθεση με την εξωτερική σχεδίαση, το Ford Puma μοιάζει ριζικά ανανεωμένο ως προς τον εσωτερικό του διάκοσμο. Σε αυτόν λοιπόν ξεχωρίζει το διαφορετικό σε σχέση με το εν κυκλοφορία μοντέλο, σπορ τιμόνι και η νέα σχεδίαση του ταμπλό, η οποία πλέον φιλοξενεί δύο οθόνες, μία μεγέθους 12,8” σε ρόλο πίνακα οργάνων και μία αιωρούμενη 12”, υπεύθυνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το τελευταίο, τεχνολογίας SYNC 4 προσφέρει υψηλές δυνατότητες απρόσκοπτης συνδεσιμότητας 5G, υποστηρίζοντας ασύρματη σύνδεση με Android Auto και Apple CarPlay.

To infotainment διαθέτοντας διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σύγκριση με την απερχόμενη έκδοση, δεν είναι μόνο ταχύτερο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιεί έναν πολύπλοκο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης για να μαθαίνει από τις εντολές του οδηγού με την πάροδο του χρόνου έτσι ώστε να προσφέρει ακόμα πιο ακριβείς προτάσεις και ταχύτερες απαντήσεις, καθώς οι πελάτες έχουν πρόσβαση στις στάνταρ λειτουργίες συνδεδεμένης πλοήγησης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.

Παράλληλα, η πρακτικότητα του ανανεωμένου Ford Puma ενισχύεται από το γνωστό πλέον MegaBox που προσφέρει επιπλέον 80 lt αποθηκευτικού χώρου. Το MegaBox είναι τοποθετημένο στο δάπεδο του χώρου αποσκευών και μπορεί να αποθηκεύσει σε όρθια θέση αντικείμενα ύψους έως και 115 cm.

Αν συνυπολογίσουμε το MegaBox, o χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 456 lt, με τα καθίσματα κανονικά στη θέση τους. Και όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο με μήκος μόλις 4,2 m.

Αναβαθμισμένο είναι και το μπουκέτο συστημάτων ασφαλείας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα Intersection Assist, Reverse Brake Assist και Predictive Speed Assist, το οποίο επιβραδύνει αυτόματα το αυτοκίνητο όταν πλησιάζει σε στροφή ή διασταύρωση. Όλα αυτά συνεπικουρούνται από το Rear Cross Traffic Braking, την κάμερα 360 μοιρών και πολλά άλλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κινητήρια σύνολα του αυτοκινήτου, με το βραβευμένο 1.000άρη EcoBoost hybrid να φωνάζει και πάλι παρών, μιας και είναι διαθέσιμος με ισχύ 125 ή 155 PS. Και οι δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift, εφτά σχέσεων. Στην έκδοση με τους 125 PS, οι υποψήφιοι πελάτες έχουν την επιλογή και ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Η Ford αποκάλυψε επίσης το νέο Puma ST Powershift το οποίο διαθέτει μέσα, έξω και κάτω από το καπό προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά με γνώμονα τις επιδόσεις για να προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Η ισχυρότερη έκδοση παραγωγής του κινητήρα 1.0L EcoBoost που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ford αποδίδει 170PS και μέγιστη ροπή 248 Nm.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ford Puma θα έρθει σύντομα στη χώρα μας, με την Ford Ελλάς να ανακοινώνει πως οι τιμές του θα ξεκινούν από τις €26.655.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.