ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκάνδαλο στην Formula 1: Ο F.Alonso μοίραζε «φακελάκια» στους μηχανικούς της McLaren για να κερδίζει τον L. Hamilton

Η McLaren το γνώριζε και τον έδιωξε

Σκάνδαλο στην Formula 1: Ο F.Alonso μοίραζε «φακελάκια» στους μηχανικούς της McLaren για να κερδίζει τον L. Hamilton

Ο Fernardo Alonso μοίραζε φακελάκια γεμάτα με μετρητά για να κερδίζει στους αγώνες τον L. Hamilton όπως αποκάλυψε  πρώην μηχανικός της βρετανικής ομάδας της McLaren, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων.

H αποκάλυψη η οποία καταστρεφει την εικόνα του Ισπανού πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 και δημιουργεί τεράστιο σκάνδαλο.

O Marc Priestley, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την περίοδο στη McLaren, αποκάλυψε ότι ο F. Alonso μοίραζε «φακελάκια» γεμάτα με μετρητά στους μηχανικούς της ομάδας με σκοπό να κερδίσει με οποιονδήποτε τρόπο ένα προβάδισμα έναντι του rookie το 2007 L. Hamilton.

O Ισπανός είχε ήδη κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους και παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς να επικρατήσει και μάλιστα με ευκολία της ενδοοικογενειακής μάχης, τα βρήκε σκούρα απέναντι στο L. Hamilton, ο οποίος πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση στην Formula 1.

Έτσι, λοιπόν, ο F. Alonso αναγκάστηκε να επιστρατεύσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο ώστε να κερδίσει επιλέγοντας ακόμα και τον χρηματισμό των μηχανικών σε μια προσπάθεια να αποκτήσει έστω και ένα μικρό προβάδισμα.

Σύμφωνα με τον Marc Priestley, τα καφέ «φακελάκια» που μοίραζε ο Alonso μέσω του μάνατζέρ του περιείχαν το πόσο των 1.500 ευρώ και κατέληγαν στους μηχανικούς που φρόντιζαν το μονοθέσιό του ώστε αυτοί να αποκτήσουν το έξτρα κίνητρο.

Η τακτική αυτή ωστόσο σύντομα έγινε αντιληπτή από την ομάδα της McLaren, η οποία και ανάγκασε τους παραλήπτες των φακέλων αυτών να δωρίσουν τα ποσά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, η κόντρα ανάμεσα σε Alonso και Hamilton έδωσε την ευκαιρία στον K. Raikkonen να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, αφήνοντας δεύτερο τον Βρετανό και τρίτο τον Ισπανό πιλότο της McLaren.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όχι τυχαία, ο F. Alonso δεν μακροημέρευσε στην McLaren εγκαταλείποντας τους Βρετανούς μετά από δύο μάλλον αποτυχημένες σεζόν και κυνηγώντας την τύχη του στη Ferrari.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.