ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Test drive: Lynk & Co 01… το μέλλον στη χρήση του αυτοκινήτου

Η Lynk & Co, έφτασε και στην Ελλάδα. Με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV, φιλοδοξεί να ταράξει την αγορά

Test drive: Lynk & Co 01… το μέλλον στη χρήση του αυτοκινήτου

Lynk & Co 01! Όσο κι αν φαίνεται ή ακούγεται περίεργο, πρόκειται για μοντέλο αυτοκινήτου. Κι αν το όνομα θυμίζει περισσότερο εφαρμογή για κινητό ή υπηρεσία υψηλής τεχνολογίας, να ξέρετε ότι πέσατε πολύ κοντά. 

Η νεανική μάρκα του κινεζικού Ομίλου Geely (Volvo, Polestar, Lotus, Proton), η Lynk & Co, έχει λανσάρει εμπορικά το 01 από την άνοιξη του ’21 στην Ευρώπη. Και πρόκειται για το πρώτο της φιλόδοξο και τεχνολογικά προηγμένο PHEV, βασισμένο σε μια πλατφόρμα που δεν μας είναι άγνωστη. Πρόκειται για την CMA, την ίδια πάνω στην οποία πατούν το Volvo XC40 (και το Polestar 2) και σχεδιάστηκε από τον πρώην σχεδιαστή της Volvo, Peter Horbury.

Αλλά όπως πολύ καλά βλέπετε, πρόκειται μόνο για την πλατφόρμα. Με το Lynk & Co 01 να προτάσσει τη δική του, αυθεντική σχεδίαση με τα διογκωμένα φανάρια στο επάνω μέρος του καπό να είναι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό.

Στα μάτια μας, η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του Lynk & Co 01 αναφέρεται σημειακά σε πολλά μοντέλα: Ford, Kia, Porsche, Audi… Τι σημαίνει αυτό; Πως πέρα από τον υποβλητικό σχεδιασμό, η ταυτότητα του μοντέλου, ως εκ τούτου και της φίρμας, δεν έχουν δημιουργήσει ακόμη μια δική τους ταυτότητα. Κάτι όμως που δεν εμποδίζει το 01 ως τελικό σχέδιο να είναι επιτυχημένο, με το όνομά του να εμφανίζεται επτά (!) φορές πάνω στο αυτοκίνητο.

To Lynk & Co 01 που μας έδωσαν ήταν σε χρώμα Onyx Black (το άλλο χρώμα είναι το μπλε), ενισχυμένo με μπλε ελεκτρίκ στο περίγραμμα των παραθύρων, στη μάσκα και στις ζάντες. Με διαστάσεις 4,54 m σε μήκος, 1,85 σε πλάτος και 1,68 m σε ύψος, τοποθετείται στην κατηγορία των κόμπακτ ή C-SUV. Οπότε, ικανό για μακρινές αποστάσεις και ταυτόχρονα ικανοποιητικά προσαρμοσμένο στο αστικό περιβάλλον. Με τα εξωτερικά φινιρίσματα να είναι σε κάθε περίπτωση πολύ καλά, ανταποκρινόμενα στις premium φιλοδοξίες της Lynk & Co.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.