ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Το Honda Prelude επιστρέφει, γιορτάζει 25 χρόνια υβριδικότητας

Honda Prelude; Ναι, αλλά όχι ηλεκτρικό. Και σίγουρα όχι πραγματικά σπορ

Το Honda Prelude επιστρέφει, γιορτάζει 25 χρόνια υβριδικότητας

Χρόνια τώρα υπήρχε η φημολογία ότι το Honda Prelude θα επιστρέψει και μάλιστα ως ηλεκτρικό μοντέλο. Ευοδώθηκε η ώρα ώστε να γίνει πραγματικότητα, μόνο που αντάλλαξε το EV σύστημα μετάδοσης κίνηση με υβριδικό.

Το νέο Honda Prelude αναμένεται να ντεμπουτάρει στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, αυτό το Σαββατοκύριακο. Αν κρίνουμε από τα μαυρισμένα του παράθυρα, η ιαπωνική εταιρεία δεν είναι και τόσο πρόθυμη να μας δείξει το εσωτερικό.

Αλλά ενώ χαρακτηρίζεται επίσημα ως πρωτότυπο, η σχεδίαση πιθανότατα δεν θα αλλάξει και πολύ στο μοντέλο παραγωγής. Έχει ακόμη και κανονικούς πλαϊνούς καθρέφτες, άλλη μία ένδειξη ότι αυτό που βλέπουμε, είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα καταφτάσει και στις εκθέσεις των αντιπροσώπων.

Θα προτιμούσαμε όμως να γνωρίζαμε περισσότερα για τις τεχνικές προδιαγραφές. Το μόνο που μαθαίνουμε από επίσημα χείλη είναι ότι «η απόλαυση της οδήγησης επιτυγχάνεται μέσω μιας τέλειας ισορροπίας μεταξύ της δυναμικής οδήγησης και της οικονομίας καυσίμου».

Εν ολίγοις, μην περιμένετε ένα σκληροπυρηνικό σπορ μοντέλο. Το νέο Honda Prelude θα σε κερδίζει με την εμφάνιση, το στήσιμό του, αλλά και την καθημερινή ευχρηστία και το πόσο λιτοδίαιτο είναι στο πρατήριο.

Το μοντέλο 6ης γενιάς σχεδιάζεται τόσο για τις αριστεροτίμονες, όσο και τις δεξιοτίμονες αγορές. Η Honda έχει υποσχεθεί ότι θα είναι 4θέσιο, αλλά αν κρίνουμε από το πόσο απότομα χαμηλώνει η γραμμή της οροφής, ρεαλιστικά περιμένουμε μια καμπίνα 2+2.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το Prelude θα είναι στην πράξη μια δίθυρη κουπέ έκδοση του υβριδικού Civic. Άραγε να χρησιμοποιεί το δίλιτρο υβριδικό σύνολο των 184 ίππων και των 315 Nm που φοράει το Civic e:HEV; Οι Ιάπωνες μηχανικοί ίσως αυξήσουν λίγο τα νούμερα για να εναρμονιστούν με τις πιο σπορ φιλοδοξίες του Prelude.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να καταφτάσει «κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας», σύμφωνα με δήλωση ανώτατου στελέχους της Honda.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φωτογραφίζεται δίπλα στην πρώτη γενιά Insight, το οποίο κλείνει φέτος τα 25 χρόνια. Συμπληρώνοντας έτσι 25 έτη αφοσίωσης στην υβριδική τεχνολογία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.