Το VW ID.7 φέρνει την επανάσταση στο κλιματισμό των αυτοκινήτων

Το ID.7 της Volkswagen που γνωρίσαμε στην έκθεση CES 2023 σε καμουφλαρισμένη πρωτότυπη μορφή, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα διαθέτει έξυπνο σύστημα κλιματισμού

Το VW ID.7 φέρνει την επανάσταση στο κλιματισμό των αυτοκινήτων

Η VW μας δίνει σήμερα λεπτομέρειες για το νέο σύστημα κλιματισμού/θέρμανσης που θα κάνει ντεμπούτο στο επερχόμενο νέο της ηλεκτρικό, το ID.7 και ομολογουμένως έχουμε ένα καινοτόμο σύστημα που εντυπωσιάζει.

Αρχικά ήταν ήδη γνωστό από το πρωτότυπο μοντέλο, πως θα εφοδιάζεται με το σύστημα Smart Air Vents. Το σύστημα αυτό αναγνωρίζει τo κλειδί όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο και θέτει αυτομάτως το σύστημα κλιματισμού ή θέρμανσης σε λειτουργία, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Παράλληλα, η ροή του αέρα του κλιματισμού κατανέμεται ομοιόμορφα στην καμπίνα ή μπορεί να να κατευθυνθεί αυτόματα στα σώματα των επιβατών.

Τώρα οι νέες λεπτομέρειες, λένε πως το σύστημα κλιματισμού του ID.7 θα μπορεί να ανιχνεύει την ηλιακή θερμότητα που δέχεται το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο από την έκθεσή του στον ήλιο, και θα φροντίζει να ισορροπεί τη θερμοκρασία της καμπίνας σε όλα τα σημεία του.

Στην αυτόματη λειτουργία του συστήματος, ένας αισθητήρας στο παρμπρίζ ανιχνεύει τη γωνία του ηλιακού φωτός σε συνθήκες με υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και υψηλή ηλιακή ένταση. Έτσι, εάν ο ήλιος χτυπάει έντονα την μια πλευρά του αυτοκινήτου, το σύστημα κλιματισμού θα φροντίσει να ψύχει περισσότερο αυτή την πλευρά του εσωτερικού του, αλλά και θα ενισχύσει την λειτουργία του όταν σε αυτή την πλευρά βρεθούν και επιβάτες.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία ελέγχου κλιματισμού μέσα από τη νέα οθόνης infotainment 15”, κάτι που σημαίνει πως είναι πάντα ορατή και μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα απλό πάτημα του δαχτύλου. Βέβαια αυτό σημαίνει όμως παράλληλα, πως το σύστημα είναι ψηφιακά ελεγχόμενο, οπότε δε διαθέτει κλασικούς διακόπτες αλλά αφής, ωστόσο θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και με φωνητικές εντολές. Μέσω αυτών ο χρήστης θα μπορεί να διαμορφώσει και ανάλογα με τις δικές του ανάγκες τα σενάρια ψύξης ή θέρμανσης που επιθυμεί.

Φυσικά υπάρχουν και προεγκατεστημένες εντολές. Αν για παράδειγμα ο οδηγός  ενεργοποιήσει τις φωνητικές εντολές με το «Hello Volkswagen», μπορεί εν συνεχεία να πει «my hands are cold» με το σύστημα να ενεργοποιεί αυτόματα την θέρμανση του τιμονιού και να κατευθύνει θερμό αέρα στα χέρια του για περίπου 5 λεπτά.

Το Volkswagen ID.7 θα κάνει την εμφάνισή του το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με το λανσάρισμά του στην Ευρωπαϊκή αγορά να ακολουθεί αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.