ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βασίλισσα Ελισάβετ: Είχε το δεύτερο πιο ακριβό αμάξι στον κόσμο και υπήρχαν λόγοι γι αυτό (φωτό)

Φυσικά, το αυτοκίνητο είχε μερικές πολύ μοναδικές προδιαγραφές

Βασίλισσα Ελισάβετ: Είχε το δεύτερο πιο ακριβό αμάξι στον κόσμο και υπήρχαν λόγοι γι αυτό (φωτό)

Το 2002, η μονάρχης βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ έλαβε δώρο μία λιμουζίνα Bentley State, αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών (11.5 εκατομμύρια ευρώ). Εκείνη την εποχή ήταν το δεύτερο πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Φυσικά, το αυτοκίνητο είχε μερικές πολύ μοναδικές προδιαγραφές, πέραν του γεγονότος ότι μετέφερε το πιο διάσημο βασιλικό ζευγάρι του κόσμου.

Για να βεβαιωθούν ότι η «Αυτού Μεγαλειότητα» της ήταν ασφαλής, σε περίπτωση που το όχημα δεχόταν επίθεση, ήταν εξοπλισμένο με διάφορα gadget και προδιαγραφές. Είχε ελαστικά ενισχυμένα με Kevlar για την προστασία των τροχών από αιχμές στο δρόμο, καμπίνα επιβατών με αντοχή στις εκρήξεις και- σύμφωνα με το Slash Gear- θωρακισμένες πόρτες.

Επιπλέον, το εσωτερικό της Bentley μπορούσε γρήγορα να γίνει αεροστεγές σε περίπτωση αερομεταφερόμενων απειλών, όπως επίθεση με χημικό αέριο ενώ το γυαλί και ο κορμός της λιμουζίνας είχαν ενισχυθεί ειδικά, ώστε να προστατεύονται οι επιβάτες από κοντινές εκρήξεις.

Φυσικά, το όχημα ήταν ειδικά προσαρμοσμένο στο γούστο της Βασίλισσας και σχεδιάστηκε με γνώμονα την άνεση της μονάρχη. Για παράδειγμα, η καμπίνα των επιβατών σχεδιάστηκε για να είναι όσο το δυνατόν πιο ορατή, καθώς η Βασίλισσα χαιρετούσε συχνά από μέσα τα συγκεντρωμένα πλήθη, καθώς περνούσε με το αυτοκίνητο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η «Αυτού Μεγαλειότητα» της μπορούσε να μαζέψει με ασφάλεια τα υπάρχοντά της και οι πόρτες ήταν προσαρμοσμένες με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από το αυτοκίνητο με ευκολία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.