B.Kοντοζαμάνης: «Θα τίθενται σε αργία χωρίς μισθό οι υγειονομικοί που δεν δέχονται ιατρική επέμβαση στο σώμα τους»!

B.Kοντοζαμάνης: «Θα τίθενται σε αργία χωρίς μισθό οι υγειονομικοί που δεν δέχονται ιατρική επέμβαση στο σώμα τους»!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοινώνοντας την τελική απόφαση της κυβέρνησης για τους υγειονομικούς υπαλλήλους που αρνούνται να δεχθούν «ιατρική επέμβαση στο σώμα τους», όπως αναφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης (δηλαδή, εμβολιασμό) θα τίθενται σε αναγκαστική αργία και στέρηση μισθού και προαγωγής.

«Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις , ούτε μισόλογα και ναι μεν αλλά , ούτε και αστερίσκους», ανέφερε.

«Πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες», όπως δήλωσε.

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προβλέπει αναγκαστική αργία και παύση καταβολής μισθού. Υπολογίζεται ότι 10.000 άνθρωποι θα μείνουν χωρίς μισθό. Δεν απολύονται γιατί είναι αντισυνταγματικό. Απλά εκβιάζονται με το φάσμα της πείνας και της προσωπικής καταστροφής από την κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία δικτατορική κυβέρνηση, αλήθεια, τι περισσότερο θα έκανε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.