ΣΥΡΙΖΑ: «Το ακροδεξιό δόγμα του Νόμου και της Τάξης κατάφερε να έχουμε Αστυνομία Άγριας Δύσης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Το ακροδεξιό δόγμα του Νόμου και της Τάξης κατάφερε να έχουμε Αστυνομία Άγριας Δύσης»

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Διονύσης Καλαματιανός μέσω επίσημης δήλωσης σχολίασαν τα περιστατικά σε Πέραμα και Νέα Ερυθραία τις προηγούμενες ώρες.

«Ο Νόμος και η Τάξη του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη: Ανασφάλεια… Αστυνομία Άγριας Δύσης και ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή…» αναφέρουν αρχικά.

«Τα δύο ανατριχιαστικά περιστατικά που μάθαμε χθες, οι δύο νεκροί συμπολίτες μας και όσα αποκαλύφθηκαν, βάθυναν περαιτέρω την ανασφάλεια σε κάθε πολίτη της χώρας» αναφέρουν οι κ. Σπίρτζης και Καλαματιανός ζητώντας δημόσια ενημέρωση και έρευνα για τις υποθέσεις:

Αυτή τη φορά η βροχή πυροβολισμών, ο νεκρός και οι τραυματίες στο κέντρο της πόλης δεν ήταν από εγκληματίες, αλλά από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κλοπές δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με δολοφονημένους και τραυματίες από ανεπαρκής εκπαίδευσης αστυνομικούς.

Στις βασικές αρχές της εκπαίδευσης των σχολών της αστυνομίας ήταν οι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν και να μην σκοτώνουν. Να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή, δράστη ή αστυνομικού.

Εκπαιδεύονταν κάποτε σύμφωνα με την αρχή : «Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε την σωματική μας ακεραιότητα, των πολιτών και του ενδεχόμενου δράστη».

Αυτές οι βασικές αρχές για μια αστυνομία δημοκρατικής χώρας, απομειώθηκαν από την παντελή έλλειψη εκπαίδευσης στους 4.500 κατ’ εξαίρεση ειδικούς φρουρούς που προσέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το δόγμα του Νόμου και της Τάξης. Η δράση ακροδεξιών ομάδων και αντιλήψεων εντός της ΕΛΑΣ, δείχνει τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη και της ανοχής ύπαρξης τους, ενώ οι χιλιάδες δημοκρατικοί αστυνομικοί έχουν αγανακτήσει.

Δεν αρκούν πλέον ούτε οι αυτονόητες πειθαρχικές και δικαστικές διερευνήσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οφείλουν να αναθεωρήσουν το σύνολο της πολιτικής και του κλίματος που έχουν επιβάλει στην ΕΛΑΣ.

Ζητάμε δημόσια ενημέρωση για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που λειτούργησαν ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης, πότε προσλήφθηκαν, πότε, που και για πόσο εκπαιδεύτηκαν.

Ζητάμε δημόσια ενημέρωση αν επικρατεί πλήρη αναρχία στην ΕΛΑΣ, με τη συνέχιση της καταδίωξης αν δόθηκε εντολή παύσης της.

Ζητάμε δημόσια ενημέρωση και έρευνα για τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, τις εντολές, το κλίμα που επικρατεί, πριν προβούμε σε ερωτήσεις συγκεκριμένων περιστατικών λειτουργίας της συγκεκριμένης ομάδας.

Στο δεύτερο περιστατικό, ένας άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα, κατείχε όπλο, με το οποίο δολοφόνησε έναν συμπολίτη μας και τραυμάτισε έναν δεύτερο. Όπως τα ΜΜΕ αποκάλυψαν, είχε καταγγελθεί, στην ΕΛΑΣ, η χρήση και η κατοχή όπλου στο παρελθόν.

Η ύπαρξη όπλων χωρίς στοιχειώδεις και αξιόπιστους μηχανισμούς καταγραφής και ελέγχου, χωρίς αστυνόμευση και χωρίς ανθρώπινο δυναμικό στα αστυνομικά τμήματα θα οδηγούν στις απώλειες συμπολιτών μας.

Ζητάμε δημόσια ενημέρωση και έρευνα, πότε έγινε η καταγγελία, σε ποιο τμήμα της ΕΛΑΣ και ποιοι δεν προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάσχεση του όπλου.

Ζητάμε δημόσια ενημέρωση για το πώς ελέγχει η ΕΛΑΣ, την οπλοκατοχή στη χώρα μας και το σχέδιο δράσης για το μεγάλο αριθμό όπλων ακόμη και στρατιωτικών.

Το ακροδεξιό δόγμα του Νόμου και της Τάξης κατάφερε να έχουμε Αστυνομία Άγριας Δύσης και ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή.

Κατάφερε να πέφτουν οι σφαίρες σαν βροχή και να υπάρχουν δολοφονίες όχι μόνο από το οργανωμένο έγκλημα αλλά και από την ΕΛΑΣ, σε άοπλους νέους ανθρώπους, στα κέντρα των πόλεων, δίπλα σε ανυποψίαστους πολίτες.

Τα αποτελέσματα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη είναι ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη παραμένουν στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς.

Δύο ακόμη συμπολίτες μας δολοφονήθηκαν … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πόσοι ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη «του Νόμου και της Τάξης» πρέπει να αλλάξει;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.