Κ.Τασούλας σε Α.Σακελλαροπούλου: «Ο νόμος ανώτερος και του υπουργού και του Βασιλέως»

Κ.Τασούλας σε Α.Σακελλαροπούλου:  «Ο νόμος ανώτερος και του υπουργού και του Βασιλέως»

Μια φράση που είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας την ώρα που ανακοίνωνε στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ότι η Βουλή την υπερψήφισε ως πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μεταξύ άλλων στην προσφώνησή του χρησιμοποίησε την φράση ότι ο νόμος πρέπει να «είναι ανώτερος και του υπουργού και του Βασιλέως.»

Η φράση του κ. Τασούλα ήταν απόσπασμα από ομιλία του Ελευθερίου Βενιζέλου, τον Μάιο του 1929 στην έναρξη των εργασιών του νεοϊδρυθέντος, τότε, Συμβουλίου της Επικρατείας. Ως γνωστόν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν πρόεδρος του ΣτΕ μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

Αναλυτικά το απόσπασμα των όσων είπε ο Κ. Τασούλας:

«Σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας στο γραφείο σας, το γραφείο της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενός Δικαστηρίου για το οποίο ο αείμνηστος Μιχαήλ Στασινόπουλος, πρώτος Πρόεδρος της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και διατελέσας επίσης Πρόεδρος του αυτού Δικαστηρίου, έγραψε πως «εδημιούργησε μία νέαν εποχήν εις τον δημόσιον βίον της χώρας».

Αυτή τη νέα εποχή απηχεί πλήρως η κατεύθυνση που έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ομιλών τον Μάιο του 1929 επ’ ευκαιρία της ενάρξεως των εργασιών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέσατε υπέρ τον Υπουργόν… τον νόμον, διότι ο νόμος πρέπει να είναι ανώτερος και του μικρού υπαλλήλου και του ανωτέρου, ανώτερος πασών των αρχών, ανώτερος και του Υπουργού και του Βασιλέως ακόμη, αν πρόκειται το έργον της ανορθώσεως να διεξαχθή μέχρι τέλους επιτυχώς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.