ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Φ. Γεννηματά για παγκόσμια μέρα νοσηλευτών: «Το Νοσηλευτικό Προσωπικό βρίσκεται σε αναβρασμό»

Φ. Γεννηματά για παγκόσμια μέρα νοσηλευτών: «Το Νοσηλευτικό Προσωπικό βρίσκεται σε αναβρασμό»

Το δικό της μήνυμα προς το νοσηλευτικό προσωπικό εξέπεμψε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών.

«Σήμερα τιμούμε σε όλο τον κόσμο τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές. Οφείλουμε όλοι, ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς, γι’ αυτούς που δίνουν με αυταπάρνηση την μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε η κυρία Γεννηματά, σημειώνοντας ότι το χειροκρότημα δεν είναι αρκετό, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε αναβρασμό.

«Με επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, χωρίς διάλογο αλλά με ΠΝΠ, η Κυβέρνηση προχωρεί στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού. Προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδρασή τους και κινητοποιήσεις», επισήμανε, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει τη διάταξη και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών.

Αναλυτικά, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

«Σήμερα τιμούμε σε όλο τον κόσμο τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές.

Οφείλουμε όλοι, ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς, γι’ αυτούς που δίνουν με αυταπάρνηση την μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Όμως δεν αρκεί το χειροκρότημα.

Ο σεβασμός και η αναγνώριση πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις.

Δυστυχώς η ημέρα βρίσκει το Νοσηλευτικό Προσωπικό σε αναβρασμό. Και πάλι με επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, χωρίς διάλογο αλλά με ΠΝΠ, η Κυβέρνηση προχωρεί στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού. Προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδρασή τους και κινητοποιήσεις.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να αναλογιστεί επί τέλους το πρόβλημα που δημιουργεί, ιδιαίτερα όταν η πανδημία είναι ακόμη απειλητική.

Να αποσύρει την διάταξη και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών για να αντιμετωπισθούν από κοινού τα ζητήματα του έργου τους, ως ενιαίου κλάδου.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται έμπρακτα στο πλάι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις πρωτοβουλίες μας για:

  1. Την ένταξη των νοσηλευτριών/νοσηλευτών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  2. Τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Νοσοκομείων».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.